Vrei chipsuri sănătoase? Foloseşte tulpinile de broccoli!

1 2 jpg jpeg

Chipsuri sănătoase. Gândeşte-te câte substanţe utile trimiţi la coş odată cu aceste cotoare de broccoli. Ca să nu le mai iroseşti, încorporează-le în mesele tale sub formă de gustare de weekend. Ştim, tuturor ne plac chipsurile din cartofi, dar nu strică, din când în când, să încercăm şi ceva nou. Mai ales că, făcute în casă, cu ingrediente cunoscute şi simple, chipsurile de broccoli sunt nu doar delicioase, ci şi mai sănătoase.

2-3 tulpini lungi de broccoli proaspăt

1 ceaşcă de pesmet

1 ou mare

1 lingură de lapte

Pudră de ceapă sau de usturoi, după gust

Boia iute sau pudră de chilli

Sare

Cum procedezi pentru a obţine chipsuril sănătoase?

Spală bine tulpinile şi îndepărtează aproximativ jumătate de cm din capătul opus inflorescenţelor, pentru că e prea uscat şi întărit pentru a putea fi folosit. Apoi, feliază restul tulpinii în cerculeţe cât mai subţiri, asemănătoare chipsurilor. Într-un bol mic, bate oul şi amestecă-l cu lapte. În alt bol mic, amestecă pesmetul cu pudră de ceapă, boia şi sare după gust. Într-o tavă pentru cuptor, pune o foaie de hârtie de copt. Ia câte o felie de broccoli, trece-o prin ou şi apoi prin amestecul cu pesmet şi pune-o în tavă. Ai grijă ca feliile de broccoli să stea una lângă alta, nu le suprapune. Coace-le în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 10 minute. E posibil să fie gata mai devreme sau mai târziu, aşa că e bine să le urmăreşti să nu se ardă. După ce le scoţi de la cuptor, lasă-le puţin la răcit înainte de a le consuma.