Vitamine şi minerale necesare după 40 de ani

1 2 jpg jpeg

Vitamina B12

Îţi procuri în mod natural vitamina B12 din produse alimentare animale. Este esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a sistemului nervos. În cazul carenţei, principalele simptome sunt somnolenţă, scădere inexplicabilă în greutate, lipsa poftei de mâncare, anemie. O dietă variată îţi asigură necesarul zilnic de vitamina B12, dar, după vârsta de 40 de ani, reacţia acidului hidrocloric din stomac îţi poate face probleme în privinţa asimilării ei. De aceea, ai nevoie de alimente care o conţin şi de suplimente la recomandarea unui medic.

Magneziu

Cu ajutorul magneziului corpul îşi reglează tensiunea arterială. Datorită acestui mineral este produsă energie şi este asimilat corect calciul. Ţi-l poţi lua din verdeţuri, legume verzi, leguminoase, nuci, alune. Încearcă să incluzi la fiecare masă a zilei alimente care îţi aduc un plus de magneziu, mai ales dacă ai depăşit vârsta de 40 de ani.

Calciu

Este un mineral pe care-l iei din produse lactate şi brânzeturi, dar nu numai. Menţine sănătatea oaselor şi a danturii şi este un mineral utilizat de corp şi pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi circulator. Lipsa de calciu favorizează instalarea osteoporozei. După ce treci de 40 de ani, începi să pierzi calciu la nivelul oaselor, motiv pentru care este nevoie să suplimentezi aportul de calciu.

Citeşte şi: Cum îţi dai seama dacă ai lipsă de vitamine şi minerale

Vitamina D

O obţii cu uşurinţă prin simpla expunere la soare, dar şi prin consumul de lapte şi ouă. Este o vitamină esenţială pentru asimilarea calciului. Deficitul de vitamina D poate să conducă la instalarea diabetului, a sclerozei multiple, a bolilor cardiovasculare şi a bolilor cronice. Petrece mai mult timp în aer liber, la soare şi discută cu medicul de familie despre suplimentele care conţin vitamina D.