VIDEO: Zmeura, o gustare care topeşte grăsimile

1 2 jpg jpeg

Datorită fibrelor pe care le conţine, zmeura este un “dulce” sănătos care ajută la încetinirea procesului digestiv, prelungind astfel senzaţia de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Mai mult, manganul din compoziţia acesteia ajută la menţinerea valorilor înalte ale ratei metabolice, contribuind astfel la arderea grăsimilor.

Întăreşte sistemul imunitar

Acidul elagic din compoziţia zmeurei este un compus fenolic care inhibă creşterea celulelor canceroase, oprind dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

De asemenea, zmeura conţine antioxidanţi puternici, precum vitamina C, quercitină şi acid galic, care au un rol important în prevenirea şi tratarea cancerului.

În plus, vitamina C are rolul de a stimula sistemul imunitar, prevenind slăbirea organismului în faţa bacteriilor şi virusurilor.

Previne infecţiile urinare

Datorită flavonoidelor şi fitochimicalelor, zmeura ajută la prevenirea infecţiilor urinare prin împiedicarea aderenţei bacteriilor la celulele care căptuşesc pereţii tractului urinar.

Info: O jumătate de ceaşcă de zmeură proaspătă conţine 3,5 grame de carbohidraţi, 4 grame de fibre şi 32 de calorii, în timp ce o jumătate de cană de zmeură congelată are 6 grame de carbohidraţi, 2,5 grame de fibre şi 32 de calorii.