VIDEO: Te doare capul? Ai grijă ce mănânci!

1 2 jpg jpeg

1) Reduce┼úi produsele animale, mai ales carnea, apoi pe┼čtele, ou─âle ┼či br├ónzeturile.

2) Renun┼úa┼úi la gr─âsimile animale, cu unele rare excep┼úii, de exemplu untul crud. Reduce┼úi ┼či gr─âsimile vegetale sofisticate, cum este margarina. Substitui┼úi cerealele rafinate cu cele integrale ┼či naturale.

3) Elimina┼úi pe c├ót posibil toate alimentele rafinate care lipsesc organismul de s─âruri minerale ┼či vitamine. De exemplu, ├«nlocui┼úi zah─ârul alb cu miere ┼či sarea cu sare marin─â integral─â.

4) Toate alimentele de mai sus nu trebuie s─â constituie mai mult de 30-40% din dieta noastr─â. Pentru restul de 60-70% consuma┼úi verde┼úuri proaspete, fructe, legume proaspete ┼či uscate. Aten┼úie! Folosi┼úi legumele ┼či fructele uscate cu modera┼úie dac─â sunt vechi.

5) Folosi┼úi uleiul de m─âsline ┼či diverse arome vegetale.

6) Fierbe┼úi c├ót mai pu┼úin posibil legumele ┼či consuma┼úi-le ├«n cea mai mare parte crude, la ├«nceputul mesei. Fierberea legumelor elimin─â cea mai mare parte a vitaminelor ┼či a s─ârurilor minerale con┼úinute, iar consumarea la ├«nceputul meselor favorizeaz─â absorb┼úia.

7) Mâncaţi fructele la cel puţin o oră după masă, pentru a evita eventualele probleme legate de fermentaţia intestinală.

8) Obi┼čnui┼úi-v─â s─â nu be┼úi ap─â ├«n timpul meselor, ci doar dup─â ce a┼úi terminat de m├óncat ┼či cel pu┼úin un pahar diminea┼úa pe stomacul gol. Acest obicei favorizeaz─â eliminarea toxinelor.

9) Reduce┼úi b─âuturile fermentate ┼či alcoolul, cu excep┼úia unei cantit─â┼úi limitate de vin bun.

10) Elimina┼úi ciocolata ┼či toate produsele de patiserie. Dac─â dori┼úi ceva dulce, ├«ncerca┼úi mierea parfumat─â.

Argila, un remediu eficient

Propriet─â┼úile argilei sunt cunoscute ├«nc─â din antichitate: folosit─â ├«n ├«mpachet─âri, este foarte eficient─â pentru a atenua crizele. Se aplic─â alternativ pe plexul solar, pe ceaf─â ┼či pe g├ót, o past─â f─âcut─â din argil─â verde ┼či ulei de m─âsline.

Se ţine, bine acoperită cu un material din lână sau din bumbac, 30 de minute. Se va repeta în fiecare zi până la ameliorarea evidentă a simptomelor.

Dozele unitare pentru preparat sunt: dou─â linguri┼úe de argil─â, o linguri┼ú─â de ap─â, o linguri┼ú─â de suc de l─âm├óie ┼či o linguri┼ú─â de ulei de m─âsline.