VIDEO: Iată ce alimente îţi pătează dinţii!

1 2 jpg jpeg

Zâmbetul este, cu siguranţă un detaliu foarte important când vine vorba de imaginea ta. Din acest motiv trebuie să ştii care sunt alimentele care îi pun în pericol sănătatea dentară.

Limonada

Limonada este o băutură sănătoasă şi gustoasă, dar periculoasă pentru dinţi. Lămâile sunt foarte acide, iar în combinaţie cu zahărul sau mierea, atunci când sunt consumate frecvent, duc la demineralizarea smalţului dinţilor.

Cei care obişnuiesc să bea des limonadă ar trebui să apeleze la un pai pentru a-şi expune cât mai puţin dantura acestui amestec, consideră specialistii. De asemenea, indicat este să înlocuieşti zahărul din limonadă cu un îndulcitor sănătos (extractul de stevie rebaudiană.

Cafeaua

Oricât de multă nevoie am avea în fiecare dimineaţă de o cană de cafea, trebuie să fim conştienţi că această băutură dăunează aspectului dinţilor noştrii.

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că persoanele care obişnuiesc să conume pe perioade lungi de timp cafea pot avea pete galbene pe suprafaţa dinţilor. Un truc la care poţi apela este acela de a sorbi cafeaua cu ajutorul unui pai.

Fructele cu pigment închis

Afinele, murele, strugurii, zmeura, toate aceste fructe sunt delicioase, însă, cu cât pigmentul este mai închis, cu atât mai mult pătează dinţii.

Recomandat este ca, imediat după consum, să vă curăţaţi cavitatea bucală. De asemenea, pentru curăţarea dinţilor puteţi opta pentru fructe şi legume care au grijă de sănătatea dinţilor: morcovi, mere, gutui, ţelină şi gulie.