VIDEO: Ia-ţi vitaminele din natură!

1 2 jpg jpeg

De aceea, vitaminele nu trebuie să lipsească din organism, dar nici să fie în exces. Ele sunt substanţele magice care ne ajută să fim sănătoşi. Specialiştii site-ului naturalnews.com ne spun ce vitamine să luam în funcţie de afecţiunea de care suferim.

Ouă pentru creier

Ficatul, cerealele, carnea, gălbenuşul de ou, legumele verzi. Acestea sunt bogate în vitamina B şi le putem numi chiar „alimente inteligente”. Ele stimulează activitatea cerebrală datorită vitaminelor pe care le conţin.

Morcovi pentru ochi

Betacarotenul sau vitamina A nu trebuie să lipsească din alimentaţie, dacă vrem să ne păstrăm vederea sănătoasă. Ca să asiguraţi necesarul de vitamina A mâncaţi spanac, urzici, ştevie, pătrunjel şi morcovi.

Ardei gras pentru inimă

Vitamina C din conţinutul fructelor şi legumelor proaspete protejează sistemul circulator. Aşadar, mâncaţi kiwi, citrice, mere, dar şi ardei gras, cartofi, roşii. Toate acestea previn afecţiunile cardiovasculare.

Migdale pentru stomac

Digestia este favorizată de consumul de fructe şi legume proaspete, bogate în vitamina C, dar şi de smochine, migdale, cereale integrale, atât de bogate în fibre.

Peşte pentru articulaţii

Este adevărat că bolile articulare sunt greu de tratat, însă cu ajutorul vitaminelor putem preveni anumite afecţiuni ale articulaţiilor. Peştele, fructele de mare, cerealele integrale ne feresc de principalele boli care atacă articulaţiile, precum artrozele sau reumatismul.

Legume pentru muşchi

Creşterea masei musculare nu se poate realiza fără o alimentaţie bogată în proteine. Mare atenţie la carenţa de vitamina B care poate duce la paralizii ale muşchilor. Aşadar, mâncaţi carne, ouă, dar şi multe fructe şi legume.