VIDEO: Greşeli de alimentaţie care te îmbătrânesc prematur

2 jpg jpeg

Exagerezi cu deserturile

Atunci când consumăm zahăr în exces, în organism are loc o reacţie chimică care distruge colagenul, acea proteină structurală care menţine pielea fermă şi catifelată. Pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii, specialiştii ne recomandă să consumăm cât mai puţine alimente bogate în zaharuri.

De asemenea, este indicat să consumăm carbohidraţi cu indice glicemic mic, precum cereale integrale, deoarece au un conţinut redus de zahăr, iar organismul le digeră lent pentru a limita pierderea de colagen.

În plus, dacă vrei să îţi îndulceşti ceaiul sau fulgii de ovăz, fără a-ţi pune în pericol sănătătatea pielii, optează pentru stevia, deoarece este o plantă mult mai dulce decât zahărul.

Întotdeauna alegi cafea în loc de ceai

Cercetările dovedesc că atât ceaiul verde, cât şi cel negru conţin compuşi care previn cancerul de piele şi distrugerea colagenului, inhibând astfel îmbătrânirea prematuă a pielii.

Aşadar, din când în când, consumă o cană de ceai verde sau negru în locul cafelei, pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă şi frumoasă.

Carnea şi produsele lactate nu sunt organice

Hormonii din carne şi mezeluri pot contribui la apariţia acneei, motiv pentru care specialiştii ne recomandă să le consumăm mai rar sau să optăm pentru carnea care provine de la păsări crescute bio.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru produsele lactate, de preferat fiind cele organice, întrucât nu pun în pericol sănătatea organismului.

Tai în mod drastic grăsimile, carbohidraţii sau caloriile

Atunci când nu avem o dietă echilibrată, pielea, părul şi unghiile sunt cele mai afectate. Tăierea drastică a caloriilor duce, automat, la pierderea elementelor nutritive care promovează regenerarea celulelor pielii şi menţinerea aspectului sănătos al pielii.

De asemenea, o dietă săracă în grăsimi poate duce la uscarea pielii, la căderea părului şi la casarea unghiilor. În plus, un deficit de vitamina A cauzează uscarea pielii, căderea părului şi ruperea unghiilor, în timp ce lipsa vitaminei C afectează sinteza colagenului.