VIDEO: Cum să-ţi păstrezi alimentele în frigider pe timpul verii

1 2 jpg jpeg

Hrana perisabilă o aşezi cât mai sus

Poate nu ai văzut niciodată lucrurile aşa, dar frigiderul tău este împărţit în diferite zone de frig care te pot ajuta să aşezi mai bine mâncarea. Zona cea mai rece se află în partea de sus a frigiderului, motiv pentru care, pentru o mai bună conservare, vei aşeza pe raftul de sus cele mai sensibile alimente, carnea şi peştele crud, pe care vrei să le găteşti în aceeaşi zi în care le-ai cumpărat. Tot aici vei aşeza şi sandvişurile pregătite cu o seară înainte de a le lua la serviciu. Pont

Dacă vrei să decongelezi carnea, pune-o în vase acoperite, pe raftul cel mai de jos al frigiderului. Aşa, zeama care se va scurge în timpul decongelării nu va ajunge pe alte alimente, pe care le poate contamina cu bacterii.

Mâncarea gătită, în partea centrală a frigiderului

În partea de mijloc a frigiderului se ţin cel mai bine preparatele alimentare, mâncarea gătită, produsele lactate şi ouăle. Pentru a se menţine proaspătă mai mult timp, brânza este bine să fie acoperită cu o folie de plastic. Astfel, nici nu va „împrumuta” din mirosurile altor alimente din frigider. În ceea ce priveşte mâncarea gătită, aceasta trebuie răcită foarte bine şi acoperită cu un capac înainte de a fi pusă la rece.

Înainte de a le aşeza în frigider, ouăle trebuie spălate cu atenţie, pentru că pot fi contaminate cu salmonella sau alţi germeni care trec uşor în alte alimente.

Puţin ştiu că legumele au nevoie de mai multă umiditate decât fructele. De aceea, este indicat să le aşezi într-un sertar separat de fructe, fără să le scoţi din pungi. Fructele pot sta în celălalt sertar, unde vor sta proaspete timp de câteva zile. Tocmai pentru că umiditatea le poate face să se strice mai repede, nu este nevoie să le speli decât înainte de a le consuma.

Pe măsură ce se coc, fructele produc etilenă, sub formă gazoasă, care accelerează degradarea alimentelor. Merele şi bananele elimină mai multă decât alte fructe, de aceea trebuie consumate mai repede decât alte fructe.

Fiind zona cea mai caldă a frigiderului, uşa acestuia este ideală pentru a aşeza băuturile, condimentele, sosurile, gemurile, untul, iaurtul, conservele adică toate acele alimente pe care le consumi mai repede sau care se pot deterioara mai greu.