VIDEO: Cum să slăbeşti fără să ţii dietă

1 2 jpg jpeg

Nu mai număra calorii

Dacă nu faci altceva decât să numeri caloriile pe care le-ai consumat şi apoi să te tot urci pe cântar, nu vei avea multe şanse să slăbeşti. Este mai bines ă te bazezi pe ceea ce îţi cere organismul, să mânânci încet şi des.

Odihnă suficientă

Persoanele obosite au tendinţa să mănânce mai mult şi să-şi recapete energia cu ajutorul dulciurilor sau a alimentelor bogate în grăsimi. Este total neindicat, căci astfel nu vei face decât să acumulezi calorii, care apoi se transformă în kilograme nedorite. Cel mai bine este să dormi 7-8 ore pe noapte, aşa cum recomandă specialiştii.

Nu te teme de grăsimi

Organismul nu poate funcţiona fără grăsimi, aşa că nu-ţi fie frică să le consumi. Important este să le eviţi pe cele rele şi să consume grăsimile bune. Astfel, nu te feri de peşte, mănâncă nuci, alune, migdale, avocado, dar şi seminţe de in.

Nu sări peste micul dejun

Nici o zi fără să iei micul dejun, spun nutriţioniştii. Acesta ar trebui să fie masa principală a zilei, ca să ai energia necesară pentru a-ţi începe ziua. Între mesele principale, sunt recomandate şi două gustări. Dacă sari peste mese, nivelurile de zahăr şi de energie scad, astfel că atunci când te vei pune la masă o să „razi“ tot. Iar alimentele la care pofteşti cel mai mult sunt dulciurile.

Consumă proteine zilnic

Proteinele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Alimentele bogate în proteine ţin foamea la distanţă, astfel că atunci când ajungi acasă după o zi de serviciu nu o să te mai năpusteşti asupra frigiderului. Mănăncă fasole, ouă, carne, peşte, ciuperci, dar şi alune sau nuci.

Evită stresul

Cu toţii ştim cât de mult dăunează stresul asupra organismului, fiindcă modifică echilibrul hormonal şi încetineşte metabolismul. Persoanele stresate au, de asemenea, tendinţa de a pofti la alimente nepotrivite. Fă mişcare

Exerciţiile fizice sunt foarte importante pentru sănătate şi pentru menţinerea siluetei. Dacă nu ai timp să mergi la sală, poţi face acasă câteva exerciţii uşoare. Mergi 10-15 minute pe jos, urcă scările, în loc să iei liftul.