VIDEO: CIREŞELE ne scapă de insomnie

2 jpg jpeg

Ne feresc de infecţii

Cireşele sunt bogate în vitamina C, astfel că ajută la întărirea sistemului imunitar, lucru extrem de important în perioada primăverii. Aşadar, dacă vreţi să treceţi rapid peste o astenie de primăvară sau peste o răceală, consumaţi cireşe din belşug.

Sunt bune şi la slăbit

Sărace în calorii, dar bogate din punct de vedere nutritiv, cireşele sunt recomandate şi în curele de slăbire. Este indicat să facem cure cu cireşe sau sucul lor. Au efecte energizante, remineralizante, laxative, antireumatismale.

Te ajută să dormi

Pentru persoanele care nu se pot odihni bine noaptea există, odată cu venirea sezonului cald, încă o veste bună: cireşele conţin melatonină, substanţă care ajută la instalarea somnului.

Reduc riscul de cancer

Cireşele conţin antocianină, un compus care are capacitatea de a scădea nivelul de acid uric din sânge, eliminând cauzele multor afecţiuni. Cercetătorii sunt de părere că tot antocianina reduce şi riscul de cancer de colon.

Protejează părul, unghiile şi pielea

Cireşele conţin vitamina A, ingredient esenţial pentru un păr lung, strălucitor şi sănătos, dar şi pentru o piele care radiază de frumuseţe şi unghii sănătoase.

Cozile de cireşe dizolvă pietrele renale

Codiţele uscate ale cireşelor sunt extrem de benefice pentru organismul nostru. Acestea sunt recomandate, sub formă de ceai, în caz de calculi renali, reumatism sau gută. Mai mult decât atât, acestea scad febra şi îndepărtează răceala. Pentru că au un gust uşor amărui, ceaiul de cozi de cireşe poate fi îndulcit cu miere.

Uleiul din sâmburii de cireşe ne scapă de negi

Pentru că este un fruct complet, chiar şi sâmburii de cireşe ne aduc efecte benefice. Uleiul extras din sâmburii de cireşe este foarte util în durerile reumatismale, dar este folosit şi pentru dispariţia petelor sau negilor.

Masca de cireşe, contra tenului obosit

În cosmetică, cireaşa este excelentă pentru tonifierea şi decongestionarea feţei, redând elasticitatea pielii, în special în cazul tenului uscat şi obosit. Aplicaţi pe faţă o mască din cireşe strivite şi lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute.