VIDEO: Ciocolata neagră, aliatul sănătăţii tale

2 jpg jpeg

Cel mai iubit dulce din lume, care trebuie să conţină peste 35% cacao în substanţă solidă şi cel puţin 18% unt de cacao şi care, de cele mai multe ori, nu poate fi refuzat, este benefic pentru sănătatea noastră, bineînţeles, consumat în cantităţi moderate.

Previne bolile vasculare

Datorită substanţelor ei active, şi anume a flavonoidelor, care sunt asemănătoare antioxidanţilor, ciocolata neagră şi consumul acesteia apără organismul de bolile cardiovasculare. Deliciul are efecte benefice asupra inimii, mici doze de ciocolată negră având ca efect scăderea tensiunii arteriale şi a valorii colesterolului.

Îmbunătăţeşte vederea

Un studiu recent, efectuat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Reading din Marea Britanie, a dovedit că abilităţile voluntarilor de a vedea şi de a gândi au fost mult mai bune după ce au mâncat ciocolată amăruie. Rezultatele au fost atribuite flavonoidelor din ciocolată, cunoscute pentru implicarea lor în mărirea fluxului de sânge la nivelul creierului şi probabil şi la ochi.

Remediu pentru tuse

Conform unui studiu de ultimă oră, o substanţă activă prezentă în boabele de cacao pare să fie un remediu excelent în cazul acceselor de tuse persistentă. Cercetătorii britanici care au identificat substanţa în cauză sunt de părere că un medicament pe baza acesteia va apărea pe piaţa farmaceutică în cel mult doi ani.

Este un antidepresiv natural

Datorită conţinutului de serotonină, un antidepresiv natural, ciocolata neagră ajută la eliberarea stărilor stresante. De asemenea, desertul stimulează producţia de endorfine, care dau senzaţia de plăcere şi de fericire.