VIDEO: Ce să faci ca să nu te mai trezeşti obosit dimineaţa

2 jpg jpeg

Demachiere corectă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte să te bagi în pat este demachierea. Nu trebuie să te culci cu fond de ten şi fard pe faţă. Dimineaţa, tenul tău va fi curat şi luminos. Ai grijă şi de zona decolteului şi a gâtului.

Fără mâncăruri sărate seara

Dacă înainte să mergi la culcare ai obiceiul să „ciuguleşti” alimente sărate, atunci să nu te mire faptul că dimineaţa te vei trezi cu faţa umflată. Acest lucru se poate întâmpla pentru că sarea te „ajută” să reţii apa în organism. Nu mai bine să înlocuieşti covrigeii cu sare cu un fruct sau un suc natural?

Mânâncă alimente cu vitamina A

Dacă vrei să te trezeşti cu tenul fin, foloseşte creme pe bază de vitamina A. Are un rol benefic asupra pielii. Luptă împotriva îmbătrânirii, cât şi a acneei. Este bine să consumi alimente bogate în vitamina A (ton, cartof dulce, dovleac, morcov, ouă, salată verde) pentru stimularea producţiei de colagen, astfel încât să nu-ţi pierzi din elasticitatea pielii.

Şi poziţia de dormit contează

Dacă-ţi place să dormi pe burtă, cu faţa în pernă, înseamnă că dimineaţa te poţi trezi cu urme pe faţă. Încearcă să dormi cu faţa în sus sau pe o parte. Mai poţi alege feţe de pernă din materiale moi, fine, care nu lasă urme, precum satinul.

Odihnă suficientă

Nu uita de cele opt ore de odihnă care într-adevăr fac minuni. Au demonstrat acest lucru şi cercetătorii suedezi, în urma unui studiu în care au pus mai multe persoane să studieze pozele unor oameni care au fost fotografiaţi la câteva minute după ce s-au trezit. Astfel, ei au constatat că persoanele care s-au odihnit cel puţin opt ore aveau tenul mai luminos şi o privire radiantă.