VIDEO: Care ciocolată este mai sănătoasă?

1 2 jpg jpeg

Ştii însă care fel de ciocolată este mai indicată şi dacă ai unele probleme de sănătate?

Ciocolata neagră

Indiferent de culoare sau textură, cu lapte, alune sau aromă de fructe, ciocolata reprezintă unul dintre cele mai delicioase deserturi, atât pentru cei mici, cât si pentru cei mari. Dăunătoare când vine vorba de cariile dentare sau de indicele glicemic, ciocolata neagră este totuşi un remediu de încredere în tratarea anumitor afecţiuni medicale. Conform studiilor efectuate în ultimii ani, aceasta a ajuns să fie recomandată din punct de vedere medical, numai cu condiţia să fie bogată în cacao (peste 60%). Doar două pătrăţele de ciocolată neagră pe zi pot ajuta la prevenirea problemelor cardiace, cât şi a atacurilor cerebrale. Ciocolata amăruie este bogată în vitamine (A1, B1, B2 C, D şi E), însă are şi un conţinut ridicat de minerale, cum ar fi potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu. Studiile efectuate la Universitatea Cologne, din Germania susţin faptul că ciocolata neagră ar fi de ajutor şi când vine vorba de hipertensiune. Echilibrarea tensiunii arteriale se produce datorită conţinutului de potasiu. De asemenea, antioxidanţii din ciocolata amăruie pot proteja organismul de efectele nocive ale poluării. Ciocolata amăruie îmbunătăţeşte semnificativ starea de spirit, deoarece ,,pune pe fugă” durerea şi chiar stresul, prin stimularea secreţiei de endorfine (substanţe produse de creier). Cacaua, ingredientul principal al ciocolatei, are o capacitate antioxidantă de cinci ori mai puternică decât cea a ceaiului negru sau a celui verde.

De ajutor pentru femeile însărcinate

Şi femeilor însărcinate le este recomandată ciocolata neagră. Consumată aproape zilnic, aceasta poate reduce riscul de pre-eclampsie (afecţiune care se manifestă în ultima perioadă a sarcinii).

Ciocolata albă

Spre deosebire de cea amăruie, acest tip de ciocolată conţine unt de cacao, un produs al bobului de cacao. Untul, care are o aromă slabă de ciocolată, este ulterior combinat cu lapte, zahăr şi cu alte ingrediente, pentru a obţine în cele din urmă ciocolata albă.

Gustoasă şi cremoasă, ciocolata albă conţine, spre deosebire de cea neagră, o cantitate mai mare de zahăr, ceea ce poate fi mai puţin indicat, în special persoanelor care au probleme cu glicemia.