VIDEO Alimentele care îmbunătăţesc memoria

1 2 jpg jpeg

Cu siguranţă au existat momente în care ţi-ai dorit să te poţi concentra şi să poţi reţine mai uşor lucrurile, fie că este vorba despre invaţatul pentru un examen sau, pur şi simplu, reţinerea lucrurilor importante din viaţa ta.

Elevii care au început deja probele pentru bacalaureat constată că sunt atât de multe lucruri care trebuie învăţate, iar intervalul de timp dintre examene este foarte mic. Iată ce alimente ,,au grijă" de memoria ta!

Nucile

2 jpg jpeg

Datorită conţinutului ridicat de vitamina E, nucile au capacitatea de a îmbunătăţii considerabil memoria. Alături de alunele de padure, fistic, alune sau seminţe de floarea-sorealui, acestea trebuie consumate în stare crudă pentru a beneficia de toate calităţile lor nutriţionale. Nucile reprezintă cel mai bun tratament pentru creier, îmbunătăţesc capacităţile cognitive şi apără celulele nervoase.

Fructele de avocado

2 jpg jpeg

Grăsimile mononesaturate din fructelor de avocado reprezintă o sursă importantă de sănătate pentru sistemul cardio-vascular, care facilitează transportul oxigenului către celulele cerebrale. Include-le în dietă şi te vor ajuta să ai o memorie mai bună, dar şi o capacitate de concentrare mai mare.

Fructele de pădure

Fructele de pădure conţin o cantitate însemnată de antioxidanţi, care ajută la înlăturarea stresului şi la sporirea capacitaţii de concentrare şi învăţare. În plus, consumate în stare proaspătă sau sub formă de suc fructele combat pierderile de memorie pe termen scurt.

Peştele gras

Carnea de peşte bogată în grăsimi esenţiale Omega-3, precum cea de somon, sardine, hering şi macrou, previne eficient instalarea demenţei.

2 jpg jpeg

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment, consumă peşte de trei ori pe săptămână sau foloseşte suplimente alimentare cu ulei de peşte.

Consumând aceste alimente vei observa o îmbunătăţire considerabilă a memoriei, dar şi a capacităţii de concentrare.