VIDEO: Află ce fructe te scapă de efectele caniculei

1 2 jpg jpeg

Kiwi, pentru energie

Este un fruct bogat în vitaminele C, A şi K, în potasiu şi magneziu, de aceea te ajută să faci faţă stărilor de nervozitate care apar din cauza caniculei. Ai nevoie de două fructe de kiwi, de un ananas potrivit şi de două mere.

Nu trebuie decât să decojeşti fructele de kiwi, apoi să le tai cubuleţe şi să le treci prin storcător. La sfârşit, adaugi două-trei cuburi de gheaţă. Vei obţine o băutură care îţi va da energie cât pentru întreaga zi.

Pepenele detoxifiază organismul

90% din conţinutul acestui fruct este apă, dar conţine şi minerale şi antioxidanţi. O cură de o lună cu suc de pepene roşu este recomandată pentru o detoxifiere a organismului, dart te ajută să lupţi şi cu celulita.

Îl poţi bea şi sub formă de suc. Amesteci miezul de la un kilogram de pepene cu două linguri de miere şi câteva cuburi de gheaţă. Trebuie consumat imediat după preparare, căci oxidează foarte repede.

Vişinele, pentru un strop de răcoare

Cu gustul lor dulce-acrişor, vişinele nu doar că sunt delicioase, dar au şi efecte benefice asupra sănătăţii. Conţin şi magneziu, calciu, potasiu, fosfor şi cupru, de aceea ajută la tonifierea organismului.

O băutură excelentă de vară este sucul de vişine. Se prepară dintr-un kilogram de fructe, cărora le scoţi sâmburii, după care le striveşti, într-o sită.Vei obţine un suc delicios , care pe lângă faptul că te răcoreşte, este foarte bogat în vitamina C.

Totodată, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin, vişinele ajută şi la scăderea colesterolului rău din organism.

Zmeura, împotriva anemiei

Unul dintre cele mai căutate fructe ale verii, zmeura, conţine o cantitate mărită de antioxidanţi, cât şi minerale (potasiu, fosfor, calciu şi magneziu) şi vitaminele C, A, E şi B. Astfel, este indicată în tratarea anemiilor, cât şi în afecţiuni ale ficatului. Mai mult, antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Cercetătorii de la Universitatea din Ohio, SUA, au mai decoperit că aceste fructe au proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datoreaza antocianinelor, antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Căpşunile îţi întăresc imunitatea

Le poţi consuma proaspete sau sub formă de suc. 100 de grame de căpşuni conţin o cantitate foarte mare de vitamina C, ceea ce ajută la creşterea imunităţii organismului şi au un conţinut mic de calorii, doar 32. Totodată, datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, luptă cu radicalii liberi şi ajută în prevenirea cancerului.

Ca să obţii un suc gustos şi răcoritor, amesteci fructele într-un blender, după care pui conţinutul într-o cupă, cu două-trei cuburi de gheaţă şi miere.