VIDEO: 7 motive ca să foloseşti ulei de măsline

1 2 jpg jpeg

1. Stopează parodontoza

Prin masarea periodică a gingiilor cu ulei de măsline s-a observat că este diminuat foarte mult pericolul parodontozei. Chiar şi după ce s-a instalat afecţiunea, este indicată masarea gingiilor de două-trei ori pe zi.

2. Calmează arsurile

Uleiul de măsline s-a dovedit eficient în uz extern. Pentru calmarea arsurilor, uleiul de măsline se amestecă cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

3. Ameliorează ulcerul

Un pahar de suc de aloe vera se combină cu trei sferturi de pahar de miere, precum şi cu o cantitate egală de ulei de măsline. Acest preparat se pune într-o sticlă şi se leagă bine gâtul acesteia. Se introduce într-un vas cu apă care fierbe încet, timp de 3 ore. Se răceşte şi se păstrează la loc răcoros. Se ia o lingură dimineaţa, înainte de masă. Se agită sticla înainte de întrebuinţare.

4. Elimină pietrele din vezica biliară

Se face un amestec din 200 g ulei de măsline, un gălbenuş de ou, zeama de la o lămâie, 40 ml coniac natural, o linguriţă de miere. Se bea cu înghiţituri rare. Staţi apoi culcat pe partea dreaptă, cu picioarele la piept câteva minute.

5. Calmează durerile artrozei

Se toarnă ulei de măsline peste frunze tinere de nuc şi se lasă timp de 3-4 ore, după care se aplică frunzele în 3-4 straturi pe locul bolnav. Efectele se văd imediat.

6. Are efect antirid

Pentru tenul ridat şi uscat este recomandată o mască dintr-un ou crud bătut bine, o lingură de miere şi o lingură de ulei de măsline. În acest amestec se poate adăuga şi puţin suc de fructe sau legume, lămâie, pepene, morcovi, castraveţi. Masca se aplică pe faţă pentru 15-20 de minute, apoi se spală cu apă călduţă. Se repetă de trei ori pe săptămână.

7. Previne constipaţia

Uleiul de măsline este un laxativ blând, fără pericolul de a cauza colici. Astfel, dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lămâie sau cafea, se pot preveni problemele digestive.