VIDEO: 7 motive ca s─â folose┼čti ulei de m─âsline

1 2 jpg jpeg

1. Stopeaz─â parodontoza

Prin masarea periodic─â a gingiilor cu ulei de m─âsline s-a observat c─â este diminuat foarte mult pericolul parodontozei. Chiar ┼či dup─â ce s-a instalat afec┼úiunea, este indicat─â masarea gingiilor de dou─â-trei ori pe zi.

2. Calmeaz─â arsurile

Uleiul de m─âsline s-a dovedit eficient ├«n uz extern. Pentru calmarea arsurilor, uleiul de m─âsline se amestec─â cu albu┼č de ou ┼či se aplic─â pe locul afectat.

3. Amelioreaz─â ulcerul

Un pahar de suc de aloe vera se combin─â cu trei sferturi de pahar de miere, precum ┼či cu o cantitate egal─â de ulei de m─âsline. Acest preparat se pune ├«ntr-o sticl─â ┼či se leag─â bine g├ótul acesteia. Se introduce ├«ntr-un vas cu ap─â care fierbe ├«ncet, timp de 3 ore. Se r─âce┼čte ┼či se p─âstreaz─â la loc r─âcoros. Se ia o lingur─â diminea┼úa, ├«nainte de mas─â. Se agit─â sticla ├«nainte de ├«ntrebuin┼úare.

4. Elimin─â pietrele din vezica biliar─â

Se face un amestec din 200 g ulei de m─âsline, un g─âlbenu┼č de ou, zeama de la o l─âm├óie, 40 ml coniac natural, o linguri┼ú─â de miere. Se bea cu ├«nghi┼úituri rare. Sta┼úi apoi culcat pe partea dreapt─â, cu picioarele la piept c├óteva minute.

5. Calmeaz─â durerile artrozei

Se toarn─â ulei de m─âsline peste frunze tinere de nuc ┼či se las─â timp de 3-4 ore, dup─â care se aplic─â frunzele ├«n 3-4 straturi pe locul bolnav. Efectele se v─âd imediat.

6. Are efect antirid

Pentru tenul ridat ┼či uscat este recomandat─â o masc─â dintr-un ou crud b─âtut bine, o lingur─â de miere ┼či o lingur─â de ulei de m─âsline. ├Än acest amestec se poate ad─âuga ┼či pu┼úin suc de fructe sau legume, l─âm├óie, pepene, morcovi, castrave┼úi. Masca se aplic─â pe fa┼ú─â pentru 15-20 de minute, apoi se spal─â cu ap─â c─âldu┼ú─â. Se repet─â de trei ori pe s─âpt─âm├ón─â.

7. Previne constipaţia

Uleiul de măsline este un laxativ blând, fără pericolul de a cauza colici. Astfel, dacă se consumă o lingură sau două de ulei de măsline dimineaţa, în combinaţie cu zeamă de lămâie sau cafea, se pot preveni problemele digestive.