VIDEo: 5 motive să consumi pere în fiecare zi

1 2 jpg jpeg

Întăresc imunitatea

Persoanele care au sistemul imunitar scăzut au un risc mai mare de a se îmbolnăvi. Pentru a preveni acest lucru, nutriţioniştii recomandă să se consume pere în mod constant, deoarece conţin antioxidanţi (vitamina C) şi cupru, care combat efectele negative ale radicalilor liberi.

Previn osteoporoza

Prevenirea şi tratarea osteoporozei sunt două preocupări importante pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinereţe. Consumul de fructe şi legume contribuie la menţinerea normală a pH-ului din organism şi, în particular, perele conţin bor, despre care cercetătorii susţin că ajută organismul să asimileze mai mult calciu, un mineral important pentru menţinerea oaselor sănătoase.

Menţin nivelul de energie ridicat

Când mănânci o pară, organismul absoarbe glucoză, care este transformată în energie. Aşadar, perele sunt o gustare sănătoasă, cate menţin nivelul de energie din organism în limite normale.

Combat problemele digestive

Perele conţin din plin fibre, care ajută la o mai bună digestie şi la reglarea tranzitului intestinal. O pară medie conţine în jur de 20-25% din necesarul zilnic de fibre. O mare parte sunt insolubile, ceea ce contribuie la reducerea riscului de polipi intestinali.

Recomandate pe timp de sarcina

Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic. Perele conţin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.