Unele alimente pot provoca migrene

1 2 jpg jpeg

Anumite brânzeturi

Brânza cu mucegai poate provoca dureri de cap deoarece conţine tiramină, un aminoacid prezent mai ales în alimentele fermentate sau procesate. Tiramina cauzează creşterea presiunii sângelui, precum şi modificări ce duc la apariţia migrenelor. Cu cât brânza este mai veche, cu atât procentul de tiramină conţinută este mai mare. Evită brânza cu mucegai, gorgonzola, brânza brie, feta, parmezanul.

Alcoolul

Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool. De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă şi prin dureri de cap. Şi sulfiţii din vinul roşu pot declanşa o migrenă.

Îngheţata

Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă şi de scurtă durată. De asemenea, această durere se poate produce şi în momentul expunerii bruşte la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheaţă sau consumul constant de îngheţată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute.

Citeşte şi: Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!

Magneziul are rol protector

Magneziul reude frecvenţa i intensitatea migrenelor. Consumă aceste alimente pentru a asigura doza zilnică optimă de magneziu: seminţele de dovleac, spanacul, varza verde, soia, seminţele de susan, fasolea neagră, seminţele de floarea soarelui, avocado, bananele. Evită gătirea prin încălzire a acestor alimente, deoarece îşi pot pierde din cantitatea de magneziu.

Info

Săritul peste mese şi înfometarea pot duce la declanşarea migrenelor. De asemenea, murăturile, smochinele, mezelurile şi ciocolata pot favoriza apariţia acestoara.