Tu ştii cât de sănătoasă este limonada cu lavandă?

1 2 jpg jpeg

Nu există persoană care să nu fi resimţit măcar o dată senzaţia unei dureri la nivelul capului. Pe lângă migrenele tipice, starea de anxietate care reprezintă o reală problemă a sănătăţii mintale sau atacurile de panică pot fi tratate cu ajutorul plantelor.

Chiar dacă există pentru orice durere şi un tratament medicamentos, în cazul în care vrei să te bucuri de leacurile naturii, află despre cât de benefică este pentru sănătatea ta lavanda.

Are rol terapeutic

Fie că ne referim la plantă în sine, fie că preferi uleiul de levănţică, aceasta se bucură de efecte calmante asupra sistemului nervos, acţiune diuretică fiind de un real folos în eliminarea surplusului de apă şi de kilograme, dar în acelaşi timp având şi proprietăţi antiseptice, cicatrizante şi de a normaliza funcţia cardiacă.

2 2 jpg jpeg

Dacă te confrunţi cu probleme precum surmenajul, dureri de cap dese, boli de rinichi, ficat sau afecţiuni ale bilei, atunci levănţica poate să îţi fie de un real folos.

În cazul problemelor ce ţin de aparatul respirator poţi să apelezi la stropirea unui şerveţel cu ulei esenţial de lavandă pe care să îl ţii la nas şi să înspiri profund, sau să arzi uleiul într-o candelă de aromoterapie.

Află cât de benefică este lavanda pentru frumuseţea ta AICI

Limonada cu lavandă

2 jpg jpeg

Chiar dacă principalul ingredient în prepararea limonadei este lămâia, descoperă acum calităţile celei preparate cu ajutorul lavandei.

Tot ce ai nevoie este de o picătură de ulei esenţial de lavandă sau un sfert de cană de lavandă uscată, zeama de la 6 lămâi, 1 cană cu miere, 5 căni cu apă şi opţional pentru decor o crengută de lavandă.

Pune la fiert jumătate din cantitatea de apă, după ce a fiert, dă-o de pe foc, las-o un pic să se răcească apoi adaugă lavanda uscată sau esenţa de lavandă după caz, mierea şi lasă acoperit maxim 20 de minute. Strecoasă apoi limonada şi adaugă-i zeama de la lămâi şi restul de apă.

Poţi să o păstrezi la frigider sau să îi adaugi cuburi de gheaţă, o crenguţă de lavandă şi câteva felii de portocală au lămâie pe post de decor şi să o serveşti invitaţilor tăi.

Îţi relaxează simţurile

1 2 jpg jpeg

Această modalitate de preparare a limonadei îţi va relaxa toate simţurile şi în acelaşi timp îţi va oferi un puternic efect detoxifiant, hipotensiv şi antiinflamator.

Uleiul de lavandă folosit atât în aromoterapie cât şi la masaj îţi poate fi de folos dacă te confrunţi cu insomnii, dureri în timpul travaliului sau chiar depresie.

Sfat!

Adaugă în apa din cadă o picătură de ulei esenţial organic de lavandă şi îţi vei hidrata pielea, te vei relaxa şi vei ţine insectele la distanţă de pielea ta.

Câteva picături într-o sticlă cu apă şi cu pulverizator poate fi tot ce ai nevoie pentru a-ţi parfuma şi dezinfecta casa.