Ţii ouăle pe uşa frigiderului? Renunţă acum la acest obicei!

1 2 jpg jpeg

Temperatura prea ridicată

Deşi producătorii de combine frigorifice au creat un loc special pe uşa frigiderului pentru a depozita ouăle, acesta nu este cel mai potrivit deoarece ouăle se pot contamina şi se vor strica mai repede, acest lucru întâmplându-se din cauza fluctuaţiilor de temperatură care apar de fiecare dată când deschizi şi închizi uşa frigiderului.

Păstrează-le în cutia lor

Pentru a preveni schimbările de temperatură şi contaminarea altor alimente cu bacterii, lasă ouale în cutia de carton în care le-ai cumpărat. Cel mai bun loc unde le poţi depozita este raftul din mijlocul frigiderului.

Nu le muta locul

După ce le-ai cumpărat, este recomandat să pui ouăle direct în frigider şi să le scoţi doar în momentul în care le foloseşti. Evită să le schimbi locul, de la cald la rece şi invers, pentru că rişti să se strice. Dacă din anumite motive nu ai cum să le ţii în frigider, le poţi ţine într-un loc ferit de lumină şi de căldură, care să nu depăşească 20 ⁰ C.

Scoate-le din frigider înainte de a le folosi la gătit

La recomandarea bucătarilor, pentru putea folosi ouăle la prepararea prăjiturilor sau a bucatelor, acestea trebuie lăsate la temperatura camerei cu o oră înainte.

Verifică termenul de valabilitate

Pentru a te asigura că ouăle pe care le consumi sunt proaspete, uită-te cu atenţie la data expirării. Este recomandat să iei ouă care au fost ambalate cu maximum 30 de zile până în momentul în care le cumperi. Din acel moment, le poţi consuma în maximum 3-4 săptămâni.