Terciul de ovăz, secretul micului dejun perfect

1 2 jpg jpeg

Mult îndrăgit peste ocean, terciul de ovăz reprezintă una dintre cele mai inspirate variante pentru micul dejun, adoptat fiind mai nou şi la noi în ţară.

În special dacă dimineaţa eşti mereu pe fugă, poţi să-ţi prepari terciul cu o seară înainte. Astfel te vei bucura de un mic dejun sănătos ce te va ajuta să ai o zi productivă şi un nivel de energie constant pe tot parcursul zilei.

Te ajută să îţi menţii greutatea

1 2 jpg jpeg

Kilogramele îţi dau bătăi de cap? Combate această problemă cu ajutorul terciului de ovăz. Bogat în fibre mai ales dar şi în vitamina B, calciu, seleniu, potasiu şi proteine bune, cu un conţinut mic de calorii şi grăsimi, acesta combate surplusul de kilograme, rezolvă problemele digestive şi în acelaşi timp ţine în frâu nivelul colesterolului rău. Datorită conţinutului mare de beta-glucan, terciul îţi va oferi senzaţia de saţietate timp îndelungat şi în felul acesta te vei ţine departe de tentaţiile nesănătoasă până la masa de prânz.

Fără nici un fel de efort suplimentar, dacă alegi să îl consumi zilnic la micul dejun vei reuşi să îţi accelerezi metabolismul şi să dai câteva kilograme jos în dar o săptămână. Asta în cazul în care nu faci abuz de cinele copioase şi târzii.

Află ce alimente consumate dimineaţa te ajută să slăbeşti AICI

Cum se prepară corect terciul de ovăz?

1 2 jpg jpeg

Pune seara o cană jumătate de apă sau lapte la fiert şi când a clocotit adaugă o cană de fulgii de ovăz.

Amestecă bină până cand capată consistenţă şi apoi lasă peste noapte. Dimineaţa poţi să îţi adaugi câteva feliuţe de măr sau de mandarine.

Poţi să adaugi şi câteva stafide sau merişor deshidratat şi să le laşi peste noapte cu ovăzul să se hidrateze.

Mai poţi dimineaţa să adaugi un pic de miere de albine dacă nu ai pus stafide sau nuci, felii de banană stropite cu zeama de la o lămâie sau chiar curmale.

Vei obţine cel mai sănătos mic dejun şi în acelaşi timp saţios. Fructele îţi vor oferi cantitea necesară de glucide de care corpul tău are nevoie, iar fibrele din ovăz vor contribui la îmbunătăţirea digestiei.

După acest mic dejun poţi să îţi bei cafeaua fără zahăr sau să optezi pentru un ceai de păpădie şi vei fi gata pentru o nouă zi cu forţe proaspete.