Suferi de ANEMIE? Află cum o poţi REMEDIA prin alimentaţie

1 2 jpg jpeg

Există mai multe tipuri de anemie, cauzele fiind lipsa de fier, a vitaminelor din grupa B (în principiu B12) şi acid folic. De asemenea, anumite medicamente şi fumatul pot contribui la apariţia bolii. Anemia cronică poate duce la hipoxie (lipsa de oxigen în organe). Dintre simptomele anemiei enumerăm: oboseală, paliditate, slăbiciune, respiraţie îngreunată, migrene, ameţeală, mâini şi picioare reci, sensibilitate excesivă la frig, palpitaţii, unghii casante şi lipsa poftei de mâncare.

Deşi este o problemă comună, care de obicei nu prezintă complicaţii majore, aceasta trebuie remediată cât mai rapid. De multe ori un supliment medicamentos cu fier nu este suficient. Ideal ar fi să urmăm o dietă care să favorizeze un aport considerabil de nutrienţi esenţiali. Iată mai jos ce poţi face pentru a remedia anemia:

Organismul nostru foloseşte fierul drept materie primă pentru a fabrica hemoglobina. Remediază carenţa de fier consumând cât mai mult spanac (o cană de spanac fiert oferă 20% din necesarul zilnic de fier), unt de arahide, ficăţei, scoici, fasole, linte, tofu, carne de miel, ton, mazăre şi kale.

2. Introdu în dietă

. Fiind o vitamină care joacă un rol extrem de important în producţia de celule roşii, o carenţă de B12 poate duce la apariţia anemiei. Pentru un aport sporit de vitamina B12 mănâncă: somon, ton, sardine, cod, miel, iaurt natural, lapte, ouă şi caşcaval.

3.

, de asemenea, joacă un rol important în prevenirea şi tratarea anemiei. Cele mai bune surse de acid folic sunt: fasolea, năutul, lintea, spanacul, sparanghelul, broccoli, conopida, avocado, salata verde, portocalele, mango şi papaya.

Descoperă ce alte alimente ajută la tratarea anemiei AICI