Sucul de rodie îmbunătăţeşte sănătatea inimii

1 2 jpg jpeg

Îmbunătăţeşte sănătatea inimii

Antioxidanţii din sucul de rodie, mai ales polifenolii, ajută la scăderea colesterolului rău, scad riscul de blocaj arterial şi împiedică formarea plăcii de aterom. Mai mult decât atât, sucul de rodie ajută la creşterea colesterolului bun.

Menţine sănătatea oaselor

Osteoporoza şi artrita afectează multe persoane, care apelează la diverse remedii pentru uşurarea simptomelor. Sucul de rodie ajută la atenuarea simptomelor în aceste afecţiuni şi, pentru cei care suferă de osteoartrită, s-a observat că acţionează ca un inhibitor al enzimelor responsabile cu deteriorarea cartilajelor.

Ajută la digestie

Rodiile nu au colesterol şi nici grăsimi saturate, însă conţin multe fibre, atât solubile, cât şi insolubile, care ajută la buna funcţionare a stomacului, cât şi la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, stimulează apetitul pentru persoanele care nu au poftă de mâncare .

Previne căderea părului

Consumul regulat de suc de rodie face minuni pentru podoaba capilară, contribuind la întărirea foliculilor şi minimizând astfel căderea firelor. În plus, sucul de rodie determină părul să aibă un aspect sănătos şi mătăsos.

Poate preveni cancerul de colon

Anumite studii au arătat ca sucul de rodii poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase în colon, plămâni, sâni şi prostată. De asemenea, un pahar cu suc de rodie pe zi încetineşte progresul cancerului de prostată. Antioxidanţii prezenţi în suc stimulează formarea celulelor albe şi neutralizează toxinele din corp.

Recomandare: e indicat ca persoanele care iau medicamente pentru scăderea tensiunii, a colesterolului sau împotriva depresiei, precum şi cele care suferă de diabet să discute cu medicul înainte de a începe o cură cu suc de rodie.