Sucul de grepfrut te ajută să scazi în greutate

1 2 jpg jpeg

Poate preveni diabetul

Dacă mănânci grefrut regulat, ai putea preveni rezistenţa la insulină, care conduce la creşterea nivelului de zahăr din sânge, factor determinant în diabetul de tip 2. Consumul a jumătate de grepfrut înainte de masă ajută la reglarea nivelului de insulină şi la menţinerea glicemiei în limite normale.

Ar putea îmbunătăţi sănătatea inimii

Un studiu recent a arătat că persoanelor hipertensive care au mâncat grepfrut de 3 ori pe zi timp de 6 săptămâni le-a scăzut semnificativ tensiunea arterială. În plus, acestea au arătat îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte scăderea colesterolului rău. Aceste rezultate se datorează potasiului din grepfrut, un mineral care se pare că menţine sănătatea inimii, precum şi fibrelor.

Ajută la slăbit

Conţinutul de apă şi fibre, împreună cu numărul mic de calorii din grepfrut fac din acest fruct unul foarte potrivit dacă vrei să pierzi în greutate. Un studiu în care participanţii au mâncat jumătate de grepfrut înainte de mese, fără alte restricţii alimentare, a arătat că aceştia au slăbit aproape 2 kg în 3 luni. Dacă vrei să pierzi şi mai multe kilograme cu ajutorul acestui fruct, e bine să eviţi zahărul şi produsele de patiserie şi să nu mănânci nimic după ora 19:00.

Poate reduce riscul de pietre la rinichi

Rinichii filtrează reziduurile rămase în urma metabolizării şi le îndepărtează din corp prin urină. Uneori, însă, aceste reziduuri cristalizează şi formează nisip sau pietre (microlitiază sau litiază renală). Acidul citric din grepfrut ajută la eliminarea nisipului de la rinichi şi creşte PH-ul urinei, producând un mediu mai puţin favorabil formării de pietre.

Atenţie! Grepfrutul interacţionează cu unele medicamente, aşa că e bine să discuţi cu medicul despre consumul acestui fruct dacă iei imunosupresoare, blocante ale canalelor de calciu, benzodiazepină, indinavir sau anumite statine.