Strugurii te ajută să te menţii tânăr

2 jpg jpeg

Bogaţi în calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, fluor, cupru, zinc, enzime şi vitaminele A, C şi complexul B, strugurii conţin taninuri şi fibre. Cu o astfel de compoziţie, strugurii aduc organismului energie şi îi sporesc imunitatea. Se absorb rapid în organism

"Strugurii fac parte din categoria celor mai energetice fructe, având un aport de glucoză şi fructoză. De asemenea, conţinutul foarte mare de zaharuri (aproximativ 20%) asigură o sursă de energie pentru organism. Sucul de struguri ajută la energizarea instantanee datorită absorbţiei rapide în organism", explică dr. Tania Bejan, specialist Ropharma, medic imunolog.

Menţin inima sănătoasă

Polifenolii din strugurii negri au proprietatea de a proteja inima, iar antioxidanţii din compoziţie previn oxidarea colesterolului LDL care blochează vasele de sânge.

Mai mult, strugurii sunt foarte bogaţi în resveratrol – cel mai puternic antioxidant ntural –, ce ameliorează cu până la 30% circulaţia sangvină la nivelul creierului, reducând astfel riscul unui infarct. De asemenea, strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sânge, care împiedică formarea de cheaguri în sânge.

Strugurii, în ciuda faptului că au un aport crescut de zaharuri, ne ajută să ne menţinem silueta pentru că, odată cu eliminarea toxinelor din corp, vom reuşi să slăbim. Bogaţi în fibre, strugurii conţin 73% apă, ceea ce ajută la purificarea organismului.