Soia ne menţine oasele sănătoase

2 jpg jpeg

Alimentele cu proteine din soia sunt alegeri alimentare s─ân─âtoase ┼či o bun─â alternativ─â la produsele din carne sau la produsele care con┼úin colesterol ┼či gr─âsimi saturate. Dietele care includ 25-50 de grame de proteine din soia pe zi pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului ÔÇťr─âuÔÇŁ, soia fiind un excelent purificator al organismului

Este plin─â de vitamine ┼či minerale

Soia con┼úine o serie de elemente importante pentru buna func┼úionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu. Are de ┼čapte ori mai mult magneziu dec├ót p├óinea din gr├óu. Vitaminele B, D ┼či E, care se g─âsesc ├«n soia, ├«nt├órzie procesul de ├«mb─âtr├ónire, ├«n timp ce acizii gra┼či nesatura┼úi stopeaz─â dezvoltarea celulelor canceroase.

Previne astenia

Datorită efectelor pe care le are asupra organismului, soia poate fi considerată un adevărat medicament pentru prevenirea mai multor tipuri de boli. O dietă bogată în soia este recomandată în cazul hepatitei cronice, surmenajului intelectual, asteniei, convalescenţei sau afecţiunilor dermatologice.

Risc mai mic de osteoporoz─â

Isoflavonii, substanţe importante care se găsesc în soia, ajută la reducerea riscului apariţiei osteoporozei.

Mai multe studii sugereaz─â faptul c─â aceste substan┼úe ├«mpiedic─â producerea de fracturi ┼či au rol important ├«n men┼úinerea unui ┼úesut osos s─ân─âtos. ├Änlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase.

Brânză pentru inimă

Este celebr─â pentru c─â are un con┼úinut sc─âzut de gr─âsimi ┼či colesterol, dar totu┼či este bogat─â ├«n proteine. Are un nivel sc─âzut de calorii, astfel c─â poate face parte din dieta zilnic─â, f─âr─â teama de kilograme ├«n plus. Pentru c─â nu con┼úine gr─âsimi, este benefic─â sistemului cardiovascular.

Lapte pentru stomac

Laptele de soia este ├«nlocuitorul perfect al laptelui de vac─â. Acesta nu con┼úine colesterol, ci din contr─â, con┼úine fitosteroli care produc sc─âderea colesterolului. Pentru c─â nu provoac─â aciditate gastric─â precum laptele de vac─â, e indicat ├«n afec┼úiuni gastrice ┼či intestinale.

Uleiul, bun la rinichi

Uleiul de soia este folosit ├«n afec┼úiunile rinichilor. Vitamina E din uleiul de soia stimuleaz─â activitatea muscular─â, ├«mpiedic─â acumularea de kilograme ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte consumul de oxigen ├«n ┼úesuturi.