Semne că trebuie să reduci consumul de carne

1 2 jpg jpeg

Fiind un subiect destul de sensibil, consumul de carne pentru anumite persoane poate fi un risc, în timp ce pentru o altă categorie de oameni reprezintă una dintre cele mai mari plăceri culinare.

Pentru a-ţi păstra sănătatea timp îndelungat este necesar să-ţi înveţi şi să îţi asculţi corpul, deoarece acesta îţi transmite semnale constant, mai ales atunci când se loveşte de anumite impedimente în a digera carnea.

Constipaţia

1 2 jpg jpeg

Este unul dintre cele mai periculoase simptome cu care te poţi confunta, deoarece, nedepistat la timp, se poate croniciza.

Pentru ca organismul tău să fie sănătos are nevoie de un tranzit corespunzător care să elimine toxinele într-un timp relativ scurt.

Un consum ridicat de carne poate îngreua cu mult acest proces, în special din cauza grăsimilor conţinute.

Foamea exagerată, semnal de avertizare

Un consum mare de carne înseamnă un aport mare de proteine în organism, iar asta la rândul său va declanşa o senzaţie permanentă de foame.

1 2 jpg jpeg

Dacă de regulă consumi foarte multă carne şi tot simţi că îţi este foame, acesta este semnalul că organismul tău nu digeră corespunzător carnea şi este bine să limitezi pe cât posibil consumul ei.

Un alt simptom al faptului că nu se digeră corespunzător carnea de către organismul tău este apariţia cearcănelor. Însă, acest simptom poate fi şi o consecinţă a unei indigestii sau a problemelor ce pot să apară la nivelul rinichilor.

În orice caz este indicat să eviţi consumarea abuzivă a oricărui tip de aliment.

Oboseala constantă şi senzaţia de greaţă

2 jpg jpeg

În cazul în care carnea consumată nu este digerată corespunzător te vei confrunta de asemenea şi cu apariţia unui miros neplăcut la nivelul aparatului bucal, respiraţie greoaie şi neplăcută cât şi cu un sistem imunitar slăbit.

Această ultimă problemă poate să atragă anumite dereglări la celelalte sisteme existente în organism, însă în special sistemul imunitar deoarece acesta este direct afectat de zaharurile conţinute mai ales de carnea roşie.

De aici la senzaţia constantă de oboseală nu este decât un simplu pas, mai ales că datorită bacteriilor ce se pot regăsi în carne te poţi confrunta cu senzaţia de greaţă sau chiar cu crampe stomacale.

În plus ţine cont de faptul că tocmai datorită conţinutului mare de proteine, carnea este de fel mai greu de digerat.