Scapă de boli cu ajutorul prunelor uscate

2 jpg jpeg

De ajutor în anemie

Prunele uscate păstrează vitaminele şi mineralele, fiind bogate în vitamina C şi fier. Astfel, sunt indicate în prevenirea şi în tratarea anemiei feriprive, a cărei cauză este lipsa de fier din organism. Şi cei care au probleme cu imunitatea pot consuma câte 100 de grame de prune uscate pe zi.

Scad colesterolul rău

O sută de grame de prune conţin 210 mg de potasiu, un mineral esenţial pentru o bună funcţionarea inimii. Mai multe studii au arătat că potasiul previne hipertensiunea arterială şi scade riscul de infract.

Totodată, datorită acidului propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile din prune, acestea ajută şi la scăderea colesterolului „rău“ din sânge, responsabil pentru unele afecţiuni ale inimii.

Previn apariţia osteoporozei

Prunele ajută la întărirea oaselor, datorită conţinutului ridicat de vitamina K, cupru şi de bor organic. De aceea, nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor, mai ales după ce trec de menopauză, când densitatea osoasă începe să scadă.

Este ideală o cură de o lună de zile, perioadă în care femeile trebuie să mănânce aproximativ 10 prune pe zi.

Protejează vederea

Conţinutul mare de vitamina A face ca aceste fructe delicioase să aibă un rol important în prevenirea apariţiei unor afecţiuni oculare. Este vorba mai ales de degenerescenţa maculară (boală care afecează retina şi care, în timp, duce la orbire).

Ajută digestia

Prunele sunt şi o sursă importantă de fibre, aşadar au rolul de a îmbunătăţi digestia. Mai mult, aceste fructe conţin şi sorbitol, care, pe lângă efectul laxativ, reduce şi riscul apariţiei cancerului de colon, datorită efectului de curăţare pe care îl au asupra acestuia.

Foarte eficient este şi compotul de prune, băut pe stomacul gol, dimineaţa.