Rodia te protejează de cancer

1 2 jpg jpeg

Utilă bolnavilor cu maladia Alzheimer

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Freiburg din Germania, citat de Mediafax, rodiile ar putea stopa evoluţia maladiei Alzheimer prin intermediul unui ingredient care previne inflamarea celulelor cerebrale. Ingredientul, denumit punicalagin, previne inflamaţiile care distrug celulele cerebrale, precizează autorii studiului.

Protejează împotriva bolilor cardiovasculare

Rodia, fruct originar din Orientul Mijlociu, este folosită de multe secole în medicina tradiţională şi este considerată un leac eficient contra bolilor cardiace.

Acest lucru se datorează polifenolilor conţinuţi de acest fruct, care protejează arterele inimii de depunerea de grăsimi. Le poţi consuma zilnic, câte 200 de grame sau poţi să faci suc proaspăt de rodie.

Recomandată şi femeilor însărcinate

Rodia poate fi consumată fără restricţii de femeile însărcinate, fiindcă asigură dezvoltarea creierului bebeluşului. Astfel, rodia poate inclusă în dietă de două-trei ori pe săptămână.

Totodată, rodiile conţin o substanţă care are capacitatea de a intensifica activitatea muşchilor uterului, stimulând astfel naşterea. Descoperirea aparţine cercetătorilor britanici de la Universitatea Liverpool.

Oferă protecţie împotriva cancerului

Fiind bogată în antioxidanţi, rodia oferă şi protecţie împotriva cancerului şi are capacitatea de a reduce răspândirea celulelor canceroase în organism.

Sucul de rodie protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Un studiu al cercetătorilor americani sugerează că sucul de rodie, câte un pahar pe zi, reduce riscul apariţiei cancerului de prostată.