Ridichile previn constipaţia

1 2 jpg jpeg

O sursă excelentă de vitamina C, ridichile au un gust înţepător care se potriveşte de minune într-o salată de primăvară sau alături de o felie cu brânză dietetică.

Ridichile roşii menţin sănătatea oaselor

Ridichile roşii au un conţinut extrem de scăzut de grăsimi saturate şi de colesterol şi asta din cauza apei din compoziţia lor (90%).

O mână de ridichi asigură circa 25% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai mult, acest antioxidant contribuie la regenerarea ţesuturilor şi a vaselor de sânge, menţinând totodată sănătatea oaselor şi a danturii.

Ajută organismul să lupte împotriva diverselor afecţiuni precum cancerul, bolile de inima sau accidentele vascular cerebrale.

Citeşte şi: Ridichia, remediu pentru problemele bilei

Tratează icterul şi reglează tranzitul intestinal

Datorită efectului puternic detoxifiant pe care îl au asupra stomacului şi ficatului, ridichile facilitează eliminarea toxinelor şi a altor produse reziduale. În plus, au capacitatea de a regla producţia de birilubină şi de a suplimenta cantitatea de oxigen necesară celulelor sanguine, având influenţă curativă în cazul icterului. Fibrele alimentare se găsesc în cantităţi importante în aceste alimente, ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Previn constipaţia, şi îmbunătăţesc funcţionarea sistemului digestiv şi excretor.

Sunt un remediu eficient în tratarea cancerului

Datorită conţinutului de vitamina C, antocianine, antioxidanţi puternici şi acid folic, ridichile ajută la creşterea eficacităţii tratamentului în cazul mai multor tipuri de cancer, precum cel oral, stomacal, intestinal, renal sau de colon. De asemenea, contribuie la vindecarea afecţiunilor cutanate, a înţepăturilor de insecte, sunt potrivite pentru a reduce febra şi a ameliora simptomele dispepsiei (senzaţia de arsură prezentă în partea superioară a abdomenului, însoţită adesea de senzaţia de greaţă)

Previn apariţia infecţiilor urinare şi favorizează pierderea în greutate

Au proprietăţi diuretice, deci cresc producţia de urină, ceea ce inhibă dezvoltarea infecţiilor de la nivelul tractului urinar şi a rinichilor.

Conţinutul lor caloric redus ajută la reglarea apetitului alimentar care contribuie la pierderea uşoară în greutate.

... se numărau printre cele mai importante alimente pentru europeni, înainte de apariţia cartofului?

... fac parte din ace

aşi familie cu hreanul?

... sunt ideale în diete, ajută la slăbit şi pot creşte până la un kilogram, doar că sunt culese când sunt încă mici?

... previn alergiile?