Ridichile îţi îmbunătăţesc digestia

1 2 jpg jpeg

Însă nu trebuie să te gândeşti forţat la ideea de a consuma cât mai multe legume şi fructe, ci trebuie să ţii cont de faptul că fiecare legumă şi fruct în parte îţi aduce un anumit aport nutriţional de care este bine să profiţi din plin.

Ridichea, un laxativ natural

Adăugată în salată, aceasta îţi va oferi un gust bun, răcoritor. Consumată în stare crudă, imediat cum a ajuns în sistemul digestiv va contribui din plin la îmbunătăţirea tranzitului intestinal în mod natural.

Este cunoscut faptul că ridichea se comportă asemeni unui laxativ, doar că aceasta este naturală şi nu produce niciun efect advers în organism.

În plus, indiferent de anotimpul de afară îţi stă la dispoziţie pentru a-ţi îmbunătăţi starea de sănătate.

Astfel că, iarna ridichea neagră dacă o scobeşti în mijloc şi adaugi o linguriţă de zahăr în scurt timp va forma un suc dulceag, benefic mai ales dacă ai imunitatea scăzută şi te confrunţi cu tuse seacă.

În cazul în care te confrunţi cu alergii, tot ridichea este alegerea perfectă, chiar şi în cazul alergiilor la polen specifice primăveri, sau a problemelor respiratorii.

Ajută la refacerea pielii

1 2 jpg jpeg

Dacă nu eşti mulţumit de aspectul tenului tău, atunci începe să consumi cât mai multe legume, în scurt timp vei vedea diferenţa plăcută.

Mai ales pe timpul sezonului rece, pielea ta poate arăta mai obosită decât de obicei, poate fi îmbâcsit sau cu foarte multe puncte negre, ori chiar acnee sau ten foarte uscat.

Consumul constant de ridichi şi alte legume va contribui din plin la refacerea pielii şi îi vor reda elasticitatea şi fermitatea firească.

În plus, unde mai pui şi faptul că alimentaţia bazată pe legume te va ajuta să îţi ţii kilogramele sub control, doarece vor accentua activitatea metabolică şi vor elimina surplusul de apă.

Cu o digestie îmbunătăţită, un aport de fibre bun şi o hidratare datorată conţinutului de apă, ridichile nu ar trebui să lipsească din alimentaţia nimănui.

Având şi un conţinut bogat de minerale, vitamine, vor sprijini din plin buna funcţionare mai ales a rinichilor şi a ficatului, aspect ce va fi vizibil în primul rând asupra creşterii rezistenţei la efort şi asupra tonusului muscular.