Motivele pentru care nu e bine să bei prea multe sucuri naturale

1 2 jpg jpeg

Conţin prea mult zahăr

Sucurile naturale din fructe conţin o cantitate mare de zahăr (fructoză), periculos pentru ficat.

Deşi îţi vor da energie şi senzaţia de saţietate, fructoza este rapid absorbită şi trimisă către ficat ̶ singurul organ care o poate metaboliza în cantităţi mari, chiar dacă acest lucru îl afectează în mod negativ.

Au prea puţine fibre

Deoarece conţin o cantitate mare de vitamine, antioxidanţi şi minerale, sucurile naturale de fructe au prea puţine fibre în comparaţie cu fructele întregi.

De aceea, o parte din proprietăţi se pierde în urma procesului de centrifugare sau de stoarcere.

Pot aduce kilograme în plus

Chiar dacă sunt naturale, sucurile din fructe sunt foarte concentrate, fiind o sursă bogată de zaharuri şi calorii. Este greşit să crezi că, dacă vei consuma calorii sub formă lichidă, acestea nu te vor îngrăşa.

Dimpotrivă, cele din suc vor fi imediat asimilate de către organism, acumulându-se sub forma ţesutului adipos, în special în zona taliei. Mai indicate în dietă sunt sucurile din legume, cu puţin fruct adăugat, pentru aromă.

Nu pot înlocui o masă

Contrar uneia dintre concepţiile greşite, potrivit căreia sucurile naturale de fructe pot înlocui cu succes una din mese, în realitate, acesteanu pot asigura organismului o cantitate adecvată de fibre, proteine sau grăsimi sănătoase, pe termen lung.

Dacă vei integra acest obicei în alimentaţia ta zilnică, masa musculară şi sănătatea pot avea de suferit. Pentru a echilibra balanţa, poţi adăuga în suc pudră proteică, lapte de alune, seminţe de in sau iaurt grecesc.