Minunile sucului de lime. Află ce beneficii aduce sănătăţii!

1 2 jpg jpeg

Siclemia

Este o tulburare de sânge moştenită care afectează în special oamenii de origine africană, dar care apare şi la alte grupuri etnice, inclusiv la oameni care au descendenţi din zona Mediteraneană sau din Asia de Vest ori Africa de Nord.

Aproximativ 95.000 de americani au siclemie. Aproximativ două milioane de americani (unul din 12 afro-americani) au o particularitate specifică siclemiei, ceea ce înseamnă că ei poartă o singură genă a bolii pe care o pot transmite la copii deşi adulţii nu suferă de această boală.

Siclemia este o tulburare a sângelui care afectează hemoglobina, proteina care se găseşte în celulele roşii din sânge şi care contribuie la transportul oxigenului de-a lungul corpului.

Afecţiunea apare în momentul în care o persoană moşteneşte două gene anormale (una de la fiecare părinte) care fac ca celulele roşii de sânge să îşi schimbe forma. În loc să fie flexibile şi să aibă forma unui disc, aceste celule au forma unei secere neregulate. Forma este asemănătoare unui semicerc.

Astfel, un studiu clinic a dovedit că sucul de lime reduce crizele de durere ale pacienţilor diagnosticaţi cu siclemie şi atenuează stările de febră.

Omoară bacteriile din mâncare

Studiile au arătat că sucul de lime are proprietatea de a distruge bacteriile din peşte, atenuează infecţiile stomacului şi cea cu salmonela.

Dezinfectează apa

Sucul de lime omoară bacteria E.coli. S-a dovedit, de asemenea, că sucul din acest fruct poate eradica agentul patogen care provoacă holera, boală care afectează în prezent între 3 şi 5 milioane de oameni.

Cancer pancreatic

Cancerul pancreatic este un tip de cancer greu de tratat, însă s-a descoperit că sucul de lime are capacitatea de a omorâ celulele canceroase din pancreas înainte ca acestea să apuce să se dezvolte şi multiplice.

Renunţarea la fumat

Spre deosebire de gumele cu nicotină, extractul de suc de lime poate fi folosit în cazul celor care vor să se lase de fumat.

Îngrijeşte pielea

Consumate ca tare sau aplicate pe piele, sucul de lime şi uleiul esenţial din acealaşi fruct aduc beneficii pentru piele. Întinereşte pielea, îi redă strălucirea şi o protejează de infecţii. Aceste proprietăţi se datorează cantităţii mari de vitamina C sş flavonoizilor, componente cu proprietăţi antioxidante, antibiotice sişdezinfectante.

Când este aplicat direct pe piele, acizii din uleiul de lime îndepărtează celulele moarte, tratează mătreaţa, erupţiile cutanate, vânătăile şi poate avea efect revigorant dacă sucul sau uleiul esenţial sunt adăugate în apa de baie.