Merele verzi se mănâncă pe stomacul gol
Fie că alegi să le consumi în stare crudă, coapte, în salată sau la gustare, beneficiile consumului de mere sunt multiple.
Una din principalele surse de flavonoide în dietele occidentale, bogate în vitamina C, acţionează drept antioxidanţi şi elimină radicalii liberi care îţi atacă celulele din organism.
Un măr pe stomacul gol îi oferă corpului tău abilitatea de a lupta împotriva acestor radicali încă de la începutul zilei. Stimulează producerea celulelor sănătoase şi reduce posibilitatea dezvoltării bolilor cronice. În plus sunt unul dintre cei mai de seamă inamici ai bolilor cardiace, ai accidentelor vasculare şi ai diabetului.
Află cum te poate ajuta oţetul de mere să slăbeşti AICI
Favorizează pierderea surplusului de kilograme
Sărac în calorii (doar 80 la un măr), cu un conţinut ridicat de fibre, merele te ajută să combaţi foamea de dimineaţă. Este de preferat să-l consumi pe stomacul gol, pentru ca metabolismul tău să înceapă să lucreze până în momentul servirii micului-dejun. Astfel fibrele solubile din compoziţia sa stimulează activitatea tractului intestinal şi te va ajuta să mănânci mai puţin.
Îţi protejează dantura
O dată cu mestecarea unui măr beneficiezi şi de un masaj eficient al gingiilor, dar mai ales îţi vei curăţa dinţii şi le vei reda astfel culoarea albă. Prin intermediul acizilor pe care îi conţin, merele ajută şi la curăţarea tartrului, prevenind astfel şi apariţia cariilor.
Citeşte şi: Cu mere poţi să slăbeşti rapid
Menţin inima sănătoasă
Conţinutul de potasiu în doze puţin mai mari decât în celelalte tipuri de mere echilibrează nivelul de umiditate al celulelor. Acţiune vitală pentru menţinerea unui ritm cardiac constant. Lipsa de potasiu pe parcursul zilei face ca inima ta să nu fie capabilă să-şi menţină ritmul corect.
Alte remedii cu mere
Uită de anemie - înainte de fiecare masă poţi să iei o linguriţă de oţet de mere amestecat cu un pic de miere pentru a stimula pofta de mâncare şi a ajuta organismul să asimileze mai uşor atât fierul cât şi ceilalţi nutrimenţi. În cazul în care te confrunţi cu migrene, masează-ţi fruntea şi ceafa cu oţet de mere. Dacă ai indigestie, bea un pahar de apă în care ai pus în prealabil câteva picături de oţet de mere.