Importanţa iaurtului grecesc în dieta ta

1 2 jpg jpeg

Deşi lactatele sunt un subiect destul de controversat trebuie precizat faptul că iaurtul grecesc faţă de celelalte produse din această categorie conţine o cantitate mult mai mică de lactoză.

Oferă un aport bun de proteine, calciu, probiotice, potasiu dar şi vitamina B12.

Este un ajutor util procesului de digestie tocmai datorită bacteriilor pe care le conţine.

Combate constipaţia

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism jpeg

Pentru că susţine procesul de dezvoltare bună a bacteriilor din intestine, iaurtul grecesc te va ajuta să eviţi orice fel de neplăcere creată de constipaţie.

În plus conţinutul scăzut de grăsimi te va ajuta să te menţii în formă şi să topeşti surplusul de kilograme, mai ales dacă alegi să îl consumi dimineaţa la micul dejun alături de fibre precum ovăzul sau alte cereale.

Proteinele conţinute îţi vor oferi senzaţia de saţietate timp îndelungat astfel că nu vei mai fi tentat să mănânci între mese.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul iaurtului AICI

Are grijă de inima ta

1 2 jpg jpeg

O simplă cană de iaurt grecesc pe zi te va ajuta să îţi menţii tensiunea în valori normale şi asta deoarece conţine potasiu, un element vital pentru sănătatea sistemului cardiac.

Astfel va contribui la relaxarea vaselor de sânge prevenind în felul acesta hipertensiunea sau posibilitate unui preinfarct.

Cum spuneam mai sus, conţine şi vitamina B12, esenţială mai ales pentru producerea globulelor roşii, pentru o oxigenare corectă a organelor şi menţinerea creierului sănătos. Ţine cont de faptul că bacteriile ce se regăsesc la nivelul intestinelor se află într-o strânsă legătură cu starea de anxietate dezvoltată de o bună parte a oamenilor care nu consumă iaurt. Probioticele de calitate din iaurtul grecesc te ajută astfel să previi demenţa să ai parte de o dantură sănătoasă şi de o masă osoasă bună.

Şi dacă nici aşa nu te-am convins să adopţi iaurtul grecesc în alimentaţia ta, mai menţionez şi faptul că studiile făcute pe seama sa susţin că ajută la prevenirea halenei(respiraţia urât mirositoare).