Icrele te apără de cancer şi de bolile mintale

1 2 jpg jpeg

Icrele sunt o sursă bogată de Omega-3, acizi graşi polinesaturaţi. Ce fac aceşti compuşi? Luptă împotriva a numeroase boli grave precum diabet, ateroscleroză şi displipidemiei.

Icrele conţin din plin şi vitamina A, acid folic, dar şi fosfor, zinc şi potasiu. Din compoziţia acestora nu lipsesc nici vitamina D,B12, retinol, acid ascorbic, niacină şi riboflavin.

Iată de ce boli ne apără icrele:

Reduc riscul de cancer de prostată

În urma unui studio, s-a demonstrate că persoanele care obişnuiesc să consume icre au un risc de trei ori mai mic de a face cancer de prostată, în comparaţie cu cei care nu au inclus în dieta lor acest aliment.

În acest sens, specialiştii recomandă să consumaţi icre o dată pe săptămână. Atenţie! Acestea nu se mănâncă în cantităţi mari pentru că îngraşă. În plus, pot pica greu la stomac şi, astfel, vor duce la indigestii.

Previn artrita reumatoidă

Este bine ştiut faptul că icrele reduc inflamaţiile din organism. Printre acestea se numără şi artrita reumatoidă.

Menţin inima sănătoasă

Icrele sunt recunoscute şi de faptul că ţine la distanţă afecţiunile inimii. Aşa că, persoanele care obişnuiesc să consume icre sunt ferite de atac de cord sau de un ritm cardiac anormal.

Alungă depresia

Specialiştii în domeniu mai spun că, efectele depresiei se pot diminua prin consumul de icre. Acest lucru se datorează acizilor graşi omega 3 care nivelul serotoninei din creier.

Ţin la distanţă bolile minţii

De asemenea, s-a demonstrat în urma unui studiu că cei care consumă icre de minimum 4 ori pe lună au un risc mult mai scăzut de a face boli mintale precum Alzheimer. Acest lucru se datorează acizilor graşi polinesaturaţi gasiti care previn deteriorarea celulelor nervoase.

SFAT

Consumaţi doar salată de icre preparată în casă

Specialiştii recomandă să se consume doar salată de icre preparate în casă. Nu trebuie să preparăm cantităţi mari deoarce salata de icre trebuie mâncată în 2, maximum 3 zile.