Iată care sunt fructele care au un conţinut mare de zahăr!

1 2 jpg jpeg

Smochinele

În 60 de grame de smochine crude se găsesc 10 grame de zahăr, deci nu este d emirare de ce sunt atât de dulci, dar şi de gustoase. În ceea ce priveşte smochinele uscate, acestea au şi mai mult zahăr, şi anume 25 de grame, la o cantitate de 64 de grame de smochine uscate. Aceste fructe conţin şi un număr mare de calorii, ceea ce le face ideale pentru persoanele care vor să se îngraşe, însă de evitat pentru cei aflaţi la cură de slăbire.

Strugurii

Aromaţi şi gustoşi, strugurii se numără printre fructele cu un conţinut bogat de zahăr. Astfel, la 100 de grame de fructe este un conţinut de 18,1 grame de zahăr. Însă aceste fructe au şi un conţinut bogat de vitamine (A, B1, B2, B6, C, PP şi K) şi săruri minerale (potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan).

Strugurii roşii conţin şi o cantitate ridicată de resveratrol, antioxidant care oferă protecţie împotriva bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor degenerative, dar şi a mai multor tipuri de cancer: mamar, colorectal, uterin.

Mango

Acest fruct exotic conţine 14,8 grame de zahăr la 100 de grame, dar este bogat şi în vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătate. Printre beneficiile aduse sănătăţii, se numără prevenirea unor tipuri de cancer şi a oboselii cronice, dar are şi rol antiinflamator. Este indicat ca persoanele care suferă de diabet să îl consume cu prudenţă.

Cireşele

Delicioasele fructe ale verii sunt bogate în zaharuri, căci la 100 de grame de fruct au un conţinut de aproximativ 11 grame de zahăr şi de 63 de calorii. Însă sunt şi o sursă bogată de vitamina C, care are rol în creşterea imunităţii. De asemenea, au un conţinut ridicat de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că protejează împotriva apariţiei unor tipuri de cancer.