Gustarea sănătoasă care te scapă de burtă

1 2 jpg jpeg

Un studiul publicat în "Journal of the American Heart Association" a descoperit că migdalele pot reduce grăsimea din jurul taliei. La cercetare au fost implicate două grupe de participanţi cu colesterol ridicat.

Ambele grupe au avut o dietă sănătoasă timp de 12 săptămâni. În primele şase săptămâni, prima grupa a mâncat porţii mici de migdale pe post de gustări, în timp ce a două grupă a primit brioşe.

Apoi grupele au făcut schimb de gustări pentru următoarele şase săptămâni. Când grupele au consumat migdale în loc de brioşe, colesterolul total a scăzut şi nivelul de colesterol rău s-a redus. În plus, grăsimea abdominală a scăzut, la fel şi circumferinţa taliei. Ambele gustări au avut aproape acelaşi număr de calorii.

Motivul pentru care vei consuma migdale zilnic

* Te protejează de bolile cardiace

Un alt motiv extrem de important pentru care să începi să consumi migdale, antioxidanţii, grăsimile mononesaturate, magneziul, cuprul migdalelor va susţine buna activitate cardiacă prevenind în felul acesta boala cardiacă ischemică.

* O piele mai frumoasă

Pe lângă toţi compuşii benefici, migdalele conţin şi o cantitate semnificantă de mangan care ajută foarte mult la producerea de colagen, proteina vitală pentru tonusul pielii şi pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Din cap până în picioare corpul tău va deborda de energie, vitalitate şi sănătate cu doar câteva migdale pe zi.

* Menţine flora bacteriană sănătoasă

În special cojile de migdale au un efect prebiotic care ajută atât la creşterea cât şi la înmullţirea bacteriilor bune de la nivelul intestinelor. Astfel vei uita de respiraţia urât mirositoare, de indigestie sau de dureri de stomac. Tot ce trebuie să faci este să consumi în jur de 30 de migdale zilnic. Uşor nu-i aşa?

* Are grijă de creierul tău

O dată ce ai început să consumi migdale vei consuma mai puţini carbohidraţi, aspect ce va fi vizibil şi pe cântar, iar vitamina E şi acizii graşi vor ajuta activitatea cerebrală să funcţioneze bine şi să menţină creierul tânăr.