Greşeli din bucătărie care îţi pun sănătatea în pericol

Refoloseşti uleiul pentru prăjit
Faptul că uleiul ars este foarte dăunător este deja cunoscut. Important este să ştii că păstrarea uleiului pentru refolosire poate avea efecte dintre cele mai nocive pentru sănătate. Prăjirea pentru o perioadă mare de timp cu acelaşi ulei poate favoria apariţia mai multor afecţiuni, cum sunt cele cardiace, dar şi unele forme de cancer.
Uleiul trebuie folosit o singură dată deoarece, prin refolosire, produsul începe să emane substanţe toxice cancerigene.
Citeşte şi: VIDEO: Ce ulei să alegem?
Speli carnea de pasăre înainte de a o prepara
Înainte de a ne apuca sa gătim obişnuim să spălăm toate produsele cu mare atenţie. Un studiu recent spune că nu toate trebuie trecute sub jetul de apă, deoarece prin această metodă putem răspândi o bacterie (campylobacter) care provoacă diaree, dureri de stomac, crampe, febră şi starea generală de rău.
În timp ce legumele trebuie bine spălate înainte de a le toca, în cazul cărnii de pui lucruri stau diferit. În timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin bacteria campylobacter, contaminând astfel suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.
n timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin Campylobacter, contaminând suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.
Citeste mai mult:
n timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin Campylobacter, contaminând suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.
Citeste mai mult:
n timpul spălării puiului, răspândim în bucătărie stropi care conţin Campylobacter, contaminând suprafeţele de lucru şi ustensilele de gătit.
Citeste mai mult:
:
Nu te speli pe mâini când găteşti
Obişnuieşti să te speli pe mâini înainte să mănânci, dar uiţi să te speli şi înainte să găteşti. Spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun este primul pas către o sănătate de invidiat.
Gospodina trebuie să-şi spele mâinile înainte de a începe sa gătească, după ce a pus mâna pe carnea crudă, de câte ori a tăiat ceapă ori usturoi, după ce a terminat de gătit mâncarea.
Citeşte şi: Spălatul pe mâini previne 200 de boli
Dezgheţi carnea la temperatura camerei
Trebuie să pregăteşti cina şi ingredientele tale se află încă în congelator. Primul lucru pe care îl faci este să scoţi carnea şi să o laşi să se dezgheţe.
Cei mai mulţi dintre noi lasă pachetul îngheţat la temperatura camerei, însa acest lucru nu este favorabil deoarece alimentele pot dezvolta bacterii.
Soluţia este ca atunci când dezgheţi pachetul de carne să îl aşezi într-un vas cu apă rece. Apoi trebuie să ai grijă şi să schimbi apa la fiecare jumătate de oră, în aşa fel încât aceasta să nu ajungă la temperatura camerei. Dacă bucăţile de carne sunt foarte subţiri, le poţi lăsa în apă calduţă.