Grăsimi sănătoase bune pentru gătit

1 2 jpg jpeg

Ulei de măsline Pe vremuri, uleiul de măsline se obţinea prin strivirea manuală a măslinelor, în bazine special amenajate din piatră. Acum, se obţine prin centrifugare. Uleiul de măsline variază în culoare şi aromă, în funcţie de gradul de coacere a măslinelor, tipul de sol şi climă.

Conţine grăsimi mononesaturate şi are un punct de ardere scăzut. Din acest motiv este indicat la asezonarea salatelor.

Acest ulei polinesaturat se obţine prin presarea seminţelor de floarea-soarelui şi are o culoare galben-pal şi o aromă foarte uşoară. De asemenea, furnizează mai mulţi antioxidanţi şi vitamina E decât orice alt ulei vegetal.

Acesta are un punct de ardere mare, ceea ce îl recomandă pentru gătirea la temperaturi mai mari.

Află pe clickpentrufemei.ro ce alte uleiuri sunt ideale pentru gătit