Fructele de pădure, bune pentru bolnavii de diabet

1 2 jpg jpeg

Diabetul zaharat apare când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită la nivel celular.

Un nivel mare al glicemiei în sânge poate duce la apariţia unor afecţiuni precum diabetul zaharat.

Zmeura, murele, precum şi afinele sunt un adevărat depozit de vitamine şi au un conţinut redus de carbohidraţi, ceea ce le face ideale pentru diabetici. Numite şi „insulina verde“, afinele reduc nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, consumul de afine ţine la distanţă complicaţiile care pot apărea din cauza diabetului. Fructele pot fi consumate ca atare sub formă de ceai, dulceaţă sau suc, fără zahăr adăugat.

Din frunzele uscate de afin poţi prepara o infuzie, obţinută din 2 linguriţe plantă, la o jumătate de litru de apă clocotită. Poţi consuma 2-3 căni de ceai pe zi.

Cireşele pot fi incluse în

, deoarece sunt bogate în antioxidanţi şi protejează celulele de acţiunea negativă a radicalilor liberi. Se recomandă aproximativ 200 grame pe zi, de preferat proaspete sau congelate.

Bogat în vitamina C, dar şi în fibre solubile, grepfrutul este recomandat diabeticilor. Conţine flavonoide care cresc capacitatea organismului de a reţine insulina. Poţi consuma o jumătate de fruct pe zi.

Chiar dacă sunt dulci, strugurii se află pe lista fructelor cu indice glicemic scăzut. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, strugurii sunt recomandaţi celor cu o tensiune arterială mare pentru combaterea efectelor sodiului asupra corpului.Astfel, un ciorchine mic reprezintă porţia perfectă.

Portocalele sunt bogate în zahăr natural, conţin fobre, vitamina C şi tiamină, care este implicată în metabolizarea glucozei. De asemenea, portocalele reglează greutatea corporal, care reprezintă un fator de risc pentru diabetici.