Fructele care te ajută să scapi de anemie

1 2 jpg jpeg

Fructele sunt indispensabile atunci când vine vorba de ameliorarea şi vindecarea anemiei, căci ele ne furnizează fier, dar şi vitamine esenţiale, care au rolul de a fixa fierul în organismul nostru.

Iata cateva dintre fructele care te ajută să scapi de anemie:

Portocalele şi lămâile

Citricele sunt bogate în vitamina C şi antioxidanţi. Astfel, puteţi servi în fiecare dimineaţă un fresh de portocale proaspăt stoarse alături de un bol care să conţină fulgi de ovăz, nuci, căpşuni, migdale. De asemenea, vă puteţi acri salatele cu suc de lămâie.

Toate aceste mici ,,gesturi'' alimentare vă sunt benefice în lupta cu anemia.

Prunele - te scapa de anemie

Prunele au proprietăţi medicinale extraordinare: ajută digestia, ne scutesc de constipaţii şi inflamaţii, ne dau energie şi reprezintă o sursă generoasă de fier. În plus, ele pot fi consumate atât crude cât şi uscate, fiind ideale pentru micul dejun sau ca gustare pentru prânz.

După citrice, prunele sunt cele mai eficiente fructe în lupta împotriva anemiei.

Merele şi perele

Merele sunt sănătoase, gustoase şi au excelente proprietăţi curative. Vă amintiţi de zicala ,,Un măr pe zi ţine doctorul departe?''. Ei bine, şi în privinţa perelor putem spune acelaşi lucru.

Astfel, la micul dejun puteţi servi zilnic un smoothie format din mere şi pere, care, pe lângă faptul că este delicios, va creşte şi nivelul hemoglobinei.

Cireşele - sunt bune pentru a preveni anemia

O importantă sursă de vitamina C sunt şi cireşele. Ele conţin aproximativ 1.680 mg de vitamina C la 100 g de fructe, adică de până la de cincizeci de ori mai mult decât portocalele. De asemenea, conţin vitaminele A si B2, magneziu şi potasiu.

Aceste fructe sunt ideale pentru tratarea anemiilor, pentru reducerea stărilor de obiseală şi a stresului, precum şi pentru fortifierea sistemului imunitar.