Fără fibre nu există digestie corectă

1 2 jpg jpeg

Se vorbeşte din ce în ce mai mult despre importanţa fibrelor pentru sănătatea organismului uman, iar pe piaţă există diverse sortimente care să te ajute să ai o alimentaţie completă din punct de vedere nutriţional.

Ce sunt fibrele?

Substanţele de balast pe care le găseşti cu uşurinţă atât în fructe cât şi în legume,fibrele nu se regăsesc niciodată în produsele de origine animală.

Trebuie să ştii că stomacul tău nu poate digera sau absorbi fibrele, dar chiar şi aşa ele sunt vitale pentru sănătatea tractului tău digestiv, a inimii şi nu numai. Acestea pot fi solubile( contribuie la scăderea colesterolului din sânge şi reglează scaunele) şi insolubile(care travesează tactul intestinal aproape intacte).

Citeşte şi: Dieta bogată în fibre, recomandată adolescenţilor

Pont

O dietă săracă în fibre( porţia zilnică recomandată fiind în jur de 25-30 grame/zi) favorizează instalarea modificărilor în organismul tău de la senzaţia de balonare, flatulenţă, hemoroizi, varice până la boli de inima şi inclusiv cancer de colon.

Află AICI cum poţi trata hemoroizii!

Nu doar deficitul este problema, ci şi excesul, pentru că astfel se inhibă absorţia celorlalte nutrimente necesar bunei funcţionări a organismului.

Fibrele te ajută să te menţii în formă

Pe lângă faptul că ajută la buna funcţionare a tranzitului, conţin vitamine, minerale şi antioxidanţi benefici corpului tău ( fructele şi legumele sunt indicate a fi consumate zilnic).

Cu cinci porţii de fructe şi trei porţii de cereale integrale îţi asiguri necesarul de fibre zilnic.

Odată ce le-ai consumat menţin senzaţia de saţietate o perioadă îndelungată şi realizează o uşoară creştere a nivelului de glucoză din sânge, aspect de care trebuie să ţii cont dacă vrei să slăbeşti sau dacă suferi de diabet.

Uite ce exerciţii trebuie să faci pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Grăsimea viscerală, asociată cu hipertensiune

Tot mai mulţe persoane se confruntă cu probleme ale colonului (constipaţie, hemoroizi), hipertensiune, diabet sau boala ficatului gras non-alcoolic. Dacă observi că abdomenul tău este proeminent, este indicat să mergi la un medic specialist pentru a depista la timp eventualele nereguli.

Sfat

Consumul constant de fibre şi mişcarea zilnică minimum 30 de minute sunt secretele unui corp sănătos şi frumos.