Esti dependent de zahăr? Iată cu ce alimente îl poţi înlocui!

1 2 jpg jpeg

Perele (1 pară=58 calorii)

Pe lângă faptul că sunt delicioase, perele zemoase si puternic parfumate au în compoziţia lor fructoză , cel mai dulce zahăr natural, de care creierul are nevoie mai ales în perioadele de stres.

2 jpg jpeg

Pe lângă faptul că îţi potoleşti pofta de dulce, perele nu aduc un aport foarte mare de calorii, cum este în cazul prăjiturilor, a biscuiţilor glazurat, dar şi a altor produse care au inscipţia light pe etichetă.

Merele (1 măr= 51 calorii)

Merele sunt fructe foarte hrănitoare, care, pe lângă faptul că ţin foamea deoparte (datorită pectinei, fibră din conţinut), pot înlocui cu uşurinţă şi dulcele de care suntem dependenţi câteodată. Pofta de dulce o resimţim parcă şi mai puternic atunci când suntem oboşiţi.

2 jpg jpeg

Dacă consideri că un măr nu-ţi poate potoli pofta de dulce, îl poţi tăia în bucăţele şi îl poţi servi cu miere pe deasupra. Aşa cu siguranţă nu vei mai simţi nevoia de dulce şi vei rămâne în formă.

La fel de bine îţi poate potoli pofta de dulce şi un iaurt degresat care este benefic, de asemenea, pentru digestie şi imunitate.

1 2 jpg jpeg

Desigur, există o varietate de fructe cu care îl poţi combina, printre care afinele, murele, zmeura sau vişinele.

Sună bine şi are un gust la fel de bun. Ce să mai spui că îţi menţine şi silueta. După cum ştiţi merele au proprietatea de a potoli pofta de dulce, iar arahidele, pe lângă gustul bun, îţi vor oferi energia de care ai nevoie.

1 2 jpg jpeg