Eşti balonat? Iată ce alimente sunt de ajutor!

1 2 jpg jpeg

De regulă, balonarea apare din următoarele cauze: alimentaţia necorespunzătoare (zahărul, carbohidraţii şi fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipaţia, tranzitul intestinal lent, retenţia de apă şi stresul. De asemenea, ai putea să ai intoleranţă la lactoză, iar dacă eşti femeie să fii înainte de menstruaţie. Şi sindromul colonului iritabil este un factor de apariţie a balonării.

În primul rând trebuie să vezi ce anume ţi-a provocat balonare şi dacă se repetă, este indicat să consulţi un medic specialist în gastroenterologie. Totuşi până ajungi la doctor cum să combaţi în mod natural balonarea? Ai putea să renunţi la mesele copioase şi să mănânci puţin şi des. Mestecă foarte bine alimentele. Nu consuma fructe imediat după masă, ci după 2-3 ore. Elimină stresul.

Bananele favorizează digestia

Acestea conţin fibre prebiotice, care au rolul de a hrăni bacteriile „bune“ de la nivelul intestinelor şi astfel să îmbunătăţească procesul digestiei. Cercetările relevă faptul că, dacă mănânci, timp de 2 luni, 2 banane pe zi, înainte de mese, problema balonării se va reduce cu 50% şi va creşte şi nivelul bacteriilor utile pentru digestie.

De asemenea, bananele sunt foarte bogate în potasiu, ceea ce va ajuta în echilibrarea nivelului de sodiu din organism, pentru că, de multe ori, el este responsabil de retenţia de apă din organism.

Chefirul reduce senzaţia de balonare

Conţine lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conţin lactoză, în proporţii ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l foarte greu.

În urma unui studiu efectuat de cei de la Universitatea Statului Ohio s-a descoperit că acest produs reduce în proporţie de 70%, simptomele digerării lactozei, cum ar fi, durerile la nivelul stomacului, gaze şi balonare, relatează eatthis.com

Seminţe de floarea-soarelui, de ajutor

Obişnuiai când erai mic să le cumperi şi nici acum nu ai scăpat de acest obicei de a le consumat des? Ei bine, pentru că sunt bogate în acid folic, dar şi în grăsimi bune, vitamina E, seleniu şi cupru previn balonarea. Trebuie mâncate crude, fără sare, şi nu în cantitate mare.

Pune turmeric când prepari mâncarea

Bun în diferite mâncăruri, acest condiment poate ajuta şi în anumite simptome ale afecţiunilor digestive. oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că substanţa numită curcumină din acest remediu natural are proprietăţi antiinflamatoare şi relaxează muşchii. De altfel, turmericul este carminativ şi ajută la eliminarea gazelor. Tot el acţionează împotriva spasmelor şi reduce în acest fel durerile.

Ghimbirul, aliat al sistemului digestiv

Este folosit din timpuri străvechi pentru a ajuta digestia şi a combate balonarea. Să nu mai spunem că relaxează muşchii, iar gazele vor fi eliminate mai uşor.