Dulceţurile te vindecă de boli

2 jpg jpeg

Dudele cresc imunitatea

Pentru afecţiuni cardiace, dereglări ale tensiunii, probleme reumatice şi de piele, dudele sunt un leac dovedit. Cercetările au arătat că preparatele din dude, printre care şi dulceaţa, stimulează imunitatea.

Dacă se înlocuieşte zahărul cu fructoza, atunci nu numai dudele crude, ci şi dulceaţa preparată din aceste fructe poate fi de folos şi diabeticilor. Consumă zilnic câte două linguriţe crude, dimineaţa, înainte de micul dejun, timp de 21 de zile.

Ingrediente: 1 kg de fructe, 1 kg de zahăr, sucul de la o lămâie.

Cum se prepară: Amestecă fructele cu zahărul şi păstrează-le la răcoare timp de trei-patru ore, până se lasă sucul. După aceea, pune vasul pe foc şi, după primul clocot, lasă dulceaţa să fiarbă (la foc mic) 10-15 minute.

A doua zi trebuie s-o fierbi din nou, să aduni spuma şi să adaugi sucul de lămâie. După ce se răceşte, toarnă dulceaţa în borcane, pe care trebuie să le acoperi cu un capac etanş.

Mai poţi citi şi:

- Cea mai bună dulceaţă se fierbe trei zile la rând

Afinele, un bun antibiotic

Datorită substanţelor active pe care le conţin (vitamina C, flavonoizi, minerale, acizi organici), afinele sunt un bun antibiotic, care protejează flora intestinală, îmbunătăţesc circulaţia sanguină, regenerează retina şi scad concentraţia zahărului din sânge.

Preparate sub formă de dulceaţă, afinele îşi păstrează, în bună parte, proprietăţile terapeutice. Dulceaţa de afine poate fi consumată şi de diabetici, cu condiţia ca în locul zahărului să fie folosită fructoza.

Pentru oricare din aceste afecţiuni, tratamentul se face dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun, când trebuie să consumi câte o linguriţă de dulceaţă pe stomacul gol.

Pentru afecţiunile cronice-digestive, cardiace şi oculare, cura trebuie s-o urmezi vreme de o lună, fără întrerupere.

1kg de afine, 1 kg de zahăr, 750 ml de apă, o linguriţă rasă de scorţişoară şi sucul unei lămâi.

Cum se prepară: La început, prepară un sirop din zahăr şi apă. După ce acesta începe să fiarbă, pune fructele şi adună cu grijă spuma care se formează la suprafaţa vasului.

Dulceaţa este gata când siropul turnat pe farfurie stă ca un „bob”. Atunci adaugă sucul de lămâie şi scorţişoara, lasă să mai clocotească două minute şi ia vasul de pe foc. Toarnă dulceaţa caldă în borcanele sterilizate cu spirt.

Foloseşte fructe bine coapte

Pentru ca dulceaţa preparată în scop terapeutic să aibă un efect vindecător, fructele trebuie să fie foarte proaspete, bine coapte şi nepătate.

Dacă preferi dulceaţa din plante aromatice, cum este cea de mentă, culege-le la ora prânzului, când razele soarelui le sporeşte valoarea terapeutică şi energia.

După ce le-ai cules, pune-le la uscat pe o pânză curată de bumbac, în camere bine aerisite şi luminoase. Pentru a fi sigură că dulceaţa făcută de tine merită nota maximă, trebuie să ai o reţetă testată, pe care s-o respecţi „pas cu pas”.

Click! spune:

Dulceaţa de caise se recomandă în astenie, tulburări de creştere, anemie şi nevroze; Dulceaţa de cireşe previne constipaţia şi este utilă pentru persoanele care au lipsă de minerale.

Jeleul de coacăze are proprietăţi tonice;

Jeleul de gutui ajută la întărirea imunităţii.