Din ce alte surse în afară de uleiuri îţi poţi lua grăsimi bune

1 2 jpg jpeg

Peşte gras măcar de 3 ori pe săptămână Un preparat pe bază de somon, păstrăv, macrou, sardine sau hering o opţiune gustoasă pentru prânz sau cină, în cura de slăbire şi în general.

Înlocuieşte cât mai des carnea de vită sau de porc cu aceste tipuri de peşte şi vei avea parte de acizi graşi Omega-3. Consumat zilnic şi preparat la grătar, la cuptor sau la aburi, peştele te poate ajuta să slăbeşti trei-patru kilograme într-o săptămână.

Contrar părerii că ar îngrăşa, nucile, migdalele, cajuul, fisticul sunt importante într-o dietă variată. Dacă le consumi cumpătat, reprezintă alegerea perfectă pentru gustări. Vei oferi corpului tău acizi graşi esenţiali Omega-3, luteină şi carotenoizi, ca beta-carotenul, care te vor menţine în formă, departe de boli cardiovasculare şi de diabetul zaharat.

Avocado conţine grăsimi monosaturate, fibre pentru o digestie mai uşoară şi antioxindanţi, ca luteina, pentru o vedere mai bună.

Pe lângă aceste avantaje, el accelerează arderile, prin stimularea metabolismului, şi-ţi dă mai multă energie. Un fruct de avocado pe zi previne şi creşterea nivelului de colesterol „rău“, care duce la formarea depunerilor de grăsime în zona abdomenului.

Bogat în grăsimi monosaturate, untul de arahide este plăcut la gust, ceea ce va fi pe placul tău dacă intenţionezi să-l incluzi în dietă. Atuul lui este că îţi asigură senzaţia de saţietate după câteva ore bune de la gustare.

Află cum să faci unt de arahide în casă AICI

Altă variantă este să consumi alune fără sare, eventual cumpărate crude şi coapte acasă în cuptor. Pentru că au multe calorii, mănâncă numai atâtea câte încap în palmă. În privinţa untului de arahide, nu depăşi trei-patru linguri de unt pe zi!