Dieta care accelerează metabolismul

Care sunt regulile acestei diete:
Nu trebuie să te apuci de acest program decât după ce ai consultat un medic generalist şi după ce ţi-ai făcut analize amănunţite pentru a te asigura că nu suferi de unele probleme de sănătate.
Trebuie să bei doi litri de apă pe zi şi să respecţi meniul cu stricteţe. Dieta se ţine doar o singură dată la doi ani, întrucât pe durata regimului organismul nu beneficiază de toţi nutrienţii necesari pentru buna lui funcţionare.
Dieta care accelerează metabolismul: ce trebuie să mănânci
De exemplu, un meniu obişnuit conţine la micul dejun o ceaşcă de cafea cu o lingură de zahăr, la prânz un ou fiert, tare, salată verde şi o felie de bacon, în timp ce la masa de seară mănânci 200 de grame de somon şi un pahar de apă cu lămâie, fără zahăr. Oricum, cel mai bine este să stabileşti împreună cu medicul nutriţionist un plan în funcţie de nevoile personale.
Citeşte şi:
- 5 mituri false despre metabolism
- Soluţii rapide care stimulează metabolismul
- 4 exerciţii fizice care intensifică metabolismul
Alimente indicate in dieta daneza:
Somonul, tonul şi codul se numără printre alimentele care stimulează metabolismul. Pe lângă consumul de peşte, se poate opta pentru orice tip de carne slabă, deoarece are acelaşi rol de accelerare a ratei metabolice.
Consumat înainte de masă, grepfrutul face minuni pentru silueta ta. Pe lângă faptul că este bogat în vitamina C, conţine enzime care contribuie la arderea grăsimilor.
De asemenea, un consum regulat de grepfrut poate reduce cantitatea de insulină din corp, încetinind astfel depozitarea grăsimilor.
Dieta care accelerează metabolismul: alimentele pe care trebuie să le eviţi
Şi merele contribuie la accelerarea metabolismului, mai ales atunci când sunt consumate cu tot cu coajă. Merele conţin o substanţă numită pectină care are rolul de a limita cantitatea de grăsime pe care o asimilează corpul.
Majoritatea condimentelor sunt recomandate persoanelor care au un metabolism leneş, doar dacă nu suferă de anumite afecţiuni digestive, precum ulcerul sau gastrita. Ardeii iuţi se numără printre alimentele care accelerează metabolismul. Ei conţin o substanţă numită capsaicină, care determină organismul să ardă mai repede depozitele de grăsime.