Descoperă alimentele care ne pot apăra de frig

1 2 jpg jpeg

Proteinele ne încălzesc

Produsele bogate în proteine ne încălzesc corpul mai bine decât cele bogate în amidon sau grăsimi. Aşadar, gustoasele tocăniţe de pui, bogate în proteine ne pot ţine de cald. Nici carnea de peşte nu trebuie să lipsească din meniul „de iarnă”, ea fiind la fel de bogată în proteine ca cea de pasăre.

Supa de pui desfundă nasul

Este foarte important să bem lichide în timpul iernii. Din cauza aerului rece şi uscat avem nevoie de hidratare, aşa că este indicat să consumăm cât mai multe lichide calde. Supele şi ceaiurile ne încălzesc întregul organism. Mai mult, aroma ingredientelor tradiţionale din supă, precum ceapa şi ardeiul, ajunge în vapori şi ajută la defundarea căilor respiratorii.

Mai poţi citi şi:

- Bolile frigului? Aşa le vii de hac!

- Iată cum poţi trata alergia la frig!

- Aşa îţi îngrijeşti tenul sensibil la frig!

Condimentele emană căldură în corp

Mâncărurile condimentate sunt cele care emană în corp cea mai mare căldură. Ele pun sângele în circulaţie şi vă ajută să depăşiţi uşor zilele cu temperaturi foarte scăzute. Atenţie, însă! Nu abuzaţi de ele pentru a nu afecta stomacul.

Ceaiurile ajută gâtul iritat

Un ceai cald este „medicamentul” universal pentru amigdalele inflamate. Şi asta pentru că încălzeşte gâtul şi grăbeşte vindecarea. Este bine să nu-l beţi fierbinte, ci călduţ.

Dulciurile pun sângele în ,,mişcare"

Gustul dulce este de departe cel preferat de toată lumea. În anotimpul rece avem voie să abuzăm puţin de desert. Dulciurile stimulează uşor circulaţia sângelui şi oferă şi o plăcere în momentul în care le savurăm. Ele sunt indicate persoanelor care preferă sporturile de iarnă.

Click! spune

Pe măsură ce temperatura scade, creşte şi apetitul. Organismul solicită mai multe calorii în încercarea de a adăuga un strat suplimentar, care să ţină de cald şi, în acelaşi timp, depozitează câteva calorii pentru cazul în care nu am avea suficientă mâncare în zilele foarte reci.