De ce tiroida are nevoie de Vitamina C

1 2 jpg jpeg

Pe lângă hormonii tiroidieni T3 (Tri-lodotironin) şi T4 (Tiroxin) produce şi calcitonin, unul dintre hormonii necesari pentru metabolismul calciului.

Secreţia hormonală este controlată de glanda pituitară în creier. În general, bolile de tiroidă sunt mai des întâlnite la femei şi pot avea diferite cauze şi efecte.

Cea mai comună afecţiune a tiroidei este hipertiroidismul, care se manifestă prin stări de oboseală, creştere în greutate sau chiar depresie.

Din fericire, în afară de tratamentele clasice, vitamina C poate fi un ajutor de nădejde în atenuarea afecţiunii.

Iată, aşadar, de ce vitamina C este bună pentru tiroidă:

- Datorită proprietăţilor sale antioxidante, vitamina C ajută la detoxifierea organismului şi îmbunătăţeşte simţitor funcţia tiroidei; - Vitamina C reduce semnificativ nivelul cortizolului din organism (hormonul stresului), care are, de asemenea, un mare impact asupra tiroidei, în special în procesul de metabolizare a calciului; - Ajută sistemul digestiv să elimine eficient deşeurile şi alţi hormoni; - În cazul celor care iau hormoni tiroidieni artificiali, s-a demonstrat capacitatea vitaminei C de a spori absorbţia acestor medicamente; - Vitamina C stimulează organismul să producă colagen, o proteină esenţială care ajută la sinteza ţesutului tiroidian.